Megafon Instagram

Ny spansk oppfinnelse

Etter åtte år med forskning og utvikling har det spanske selskapet FICOSA utviklet fjerde generasjons elektroniske sidespeil.

Høyoppløsningsskjermer i bilen

Høyoppløsningsskjermer i bilen

Ifølge Víctor Iglesias, Ficosas systemarkitekt, så revolusjonerer det banebrytende systemet kjøreopplevelsen, øker sikkerheten og effektiviteten, og innebærer et viktig fremskritt mot den selvkjørende bilen.

Systemet er designet for å møte det nyeste regelverket på dette området og vesentlige forbedringer har blitt innført sammenlignet med tidligere versjoner. Systemet består av to kameraer som er integrert i sidene av chassiet, som overfører bevegelige bilder til to skjermer med høy oppløsning som er installert inne i kjøretøyet. Kameraene er utstyrt med vidvinkelobjektiv, High Dynamic Range (HDR) sensorer med 1,3 megapiksler og 60 bilder per sekund. Det er også mulighet for å legge til automatisk rengjøring av kameraene kan også være elektrisk oppvarmede og med integrerte blinklys.

ficosa-speil

Vesentlig mindre enn et vanlig sidespeil

Det elektroniske speilet skiller seg ut ved å utvide synsfeltet, noe som eliminerer dødvinkelen. I tillegg innebærer kameraenes små mål at bilens aerodynamikk blir betydelig forbedret, noe som betyr en reduksjon av drivstofforbruk og vindstøy. Systemet gir føreren en mulighet til å se alt som beveger seg rundt bilen, og kan også gi sjåføren aktive råd om biler og hindringer i nærheten. Systemet «Advanced Driving Assistance Systems (ADAS)» er nå svært nær masseproduksjon, og selskapet arbeider allerede med flere kunder for å tilpasse det til deres spesifikke behov.

Om FICOSA

FICOSA er et spansk multinasjonalt selskap, med det fulle navnet FICOSA International SA og ble grunnlagt i 1949 i Barcelona, ​​der hovedkontoret ligger fremdeles. I dag har selskapet produksjon, utvikling og salgskontorer i 18 land på fire kontinenter, med totalt nesten 8700 ansatte. Selskapet arbeider utelukkende med sikkerhet, kommunikasjon og effektivitetssystemer for bilindustrien. For mer informasjon om selskapet: www.ficosa.com.

Hovedkontoret ligger i Barcelona. Foto: Ficosa

Hovedkontoret ligger i Barcelona. Foto: Ficosa