Megafon Instagram

Ny skandinavisk megler på Costa del Sol

På Costa del Sol er det mange vakre hus og leiligheter til salgs og på nesten hvert gatehjørne finnes det et meglerkontor. Men når det gjelder å kjøpe en leilighet i Fuengirola eller å kjøpe et hus på Costa del Sol, er det viktig å velge en megler som ikke bare er profesjonell, men som også er kjent med området du er interessert i og som snakker samme språk som deg.

La Villa Realty

Jealina Wendel og Iñaki Presa Jaén

Vi har møtt Jealina Wendel og Iñaki Presa Jaén som nettopp har åpnet sitt nye meglerkontor, La Villa Realty, i Fuengirola. De har begge mange års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen og næringslivet da de tidligere har etablert selskaper i andre bransjer før de startet sitt nye samarbeide.

Vi møter dem på er fantastisk solrik dag, mens en herlig bris blåser gjennom palmetoppene der papegøyene skvaldrer.

Vi sitter på en utendørs kafé og drikker cappuchino og spiser churros, en tradisjonell spansk kake. På lekeplassen ved siden av oss er det masse barn som klatrer og leker sammen. På den andre siden sitter et eldre ektepar på en benk og nyter solen og barnas glade energi.

Vi spør Iñaki og Jealina om hva som fikk dem til å starte La Villa Realty. Hvorfor eiendomsmegling, hvorfor Fuengirola og hvordan de to møttes?

Jealina svarer umiddelbart: «Lidenskap. Vi har en lidenskap for boliger og for å finne den rette boligen til en kunde. Det er en veldig variert jobb, ikke en dag er lik en annen. Vi elsker det og vi elsker våre kunder!»

Historien om hvordan de begynte å arbeide sammen er veldig egentlig enkel; Jealinas kjæreste kjøpte sitt siste hus i Marbella fra Iñaki, og da han senere skulle selge huset, ble de venner og senere kollegaer.

Fuengirola var det naturlige valget for dem, fordi det ligger nesten midt i den vakre lange kyststrekningen kjent som Costa del Sol. Navnet er svært beskrivend, siden Costa del Sol har 320 soldager i året.

For å forklare sitt syn på meglerbransjen generelt og deres virksomhet spesielt, bruker Iñaki den store lekeplassen med sjørøverskute som metafor: «Kundene kommer til oss med en visjon, de ønsker å komme seg fra en strand til den andre. Kanskje fra det store moderne havnen til den gamle, eksotiske øya i det fjerne. Noen ganger vet de ikke hvordan de skal komme seg dit, mens noen ganger oppdager de underveis at de heller ville ha den lille livbåten i stedet for luksusyachten, eller de har fått øye på en annen øy som de ønske å utforske. Det er vår jobb i alt dette å ta godt vare på kundene våre, som kaptein på skipet. Vi sikrer at alle deres behov blir ivaretatt, at de har det bra i løpet av turen og vi fører dem trygt og sikkert til land.”

Teamet på La Villa Realty

Jealina fortsetter «Noen kunder kommer til oss med en lang liste med krav og ønsker, litt som en ønskeliste til julenissen, og det er helt topp, da det hjelper oss å hjelpe dem enda bedre.» Som med de fleste ting i livet, kan det være vanskelig å finne noe som oppfyller alle dine drømmer. Noen ganger kan det være nødvendig å ofre noe, eller gjøre et kompromiss. «Vårt mål er å gjøre kompromissene så små som mulig, eller helst ikke-eksisterende», forsikrer Jealina.

Begge understreker betydningen av respekt og integritet overfor sine kunder. De lytter nøye til kundenes ønsker for å unngå at kundene må reise rundt å se på hus som de ikke er interessert i.

Kelneren kommer til bordet og spør, på spansk, om det er noe mer vi ønsker å bestille. I mange av turiststedene ville de ansatte kanskje spurt på engelsk først, men Fuengirola har beholdt mye av den andalusiske sjarmen selv om det er et av de mest populære feriemålen for folk fra hele Europa.
«Fuengirola ligger i nærheten av flyplassen, har togforbindelse til Malaga og flyplassen, eiendomsprisene er svært gunstige og strendene er fantastiske,» sier Iñaki, og fortsetter: «Vi har også vårt eget gamle slott, El Castillo Sohail».

Vi snakker litt om eiendomsmeglerbransjen i Spania og Malaga-området og de forteller om hvordan økonomien har utviklet seg de siste årene og at flere og flere utlendinger kjøper en bolig i solen. Mer enn 20% av salgene skjer til kunder fra Storbritannia, Skandinavia, Tyskland og Nederland blant andre.

«Det er mange spennende ting som skjer på Costa del Sol i de kommende årene», sier Iñaki, og nevner den nye forbedrede havnen i Marbella og en stor fornøyelsespark i Torremolinos som to av de mest interessante prosjektene. Hele området er fullstappet med energi og optimisme. Nå er det perfekt tid for å kjøpe bolig på Costa del Sol. Prisene er fortsatt lave, men stigende.

«I Fuengirola er det over 1000 leiligheter til salgs i dag og hvis man leter etter et hus til salgs, så finnes det masse å velge på i hele Malaga provinsen. Sjansen er stor for at din drømmebolig bare venter på deg,» sier Jealina.

Kjøpe bolig på Costa del Sol

Leie feriebolig spania

Illustrasjonsfoto: istockphoto.com

Ønsker du å kjøpe en leilighet i Fuengirola eller et hus i Marbella? Kanskje du ønsker å ha en feriebolig i havnet i Benalmádena? Eller er du på utkikk etter investeringsmuligheter i Spania?
Ett av de mange spørsmålene som oppstår når du planlegger å flytte til Spania, eller har tenkt å kjøpe en fritidsbolig i Spania, er «Hvor skal jeg bo?»

Det kan virke som et enkelt spørsmål for noen, men for de fleste er det flere faktorer som spiller inn. Noen lurer på hvilket område i Spania som har det beste klimaet, andre ønsker å bo nær andre nordmenn, noen ønsker å leve i en stor by, mens andre ønsker å bo mer landlig, nært turområder. Mange leter etter nærhet til golfbaner, mens for andre er det viktig med gode internasjonale skoler i området.

Hvis stiller et spørsmål i en av de mange Facebook-gruppene for utlendinger i Spania om hvor det er best å bo, får du mange forskjellige svar; Marbella, Fuengirola, Nerja, Albir, Gran Canaria og så videre. Alle synes å mene at der de befinner seg er det beste stedet å bo i Spania og det er jo et godt tegn, fordi det betyr at de har funnet det som føles riktig for dem.

Å ta i mot gode råd om valg av bolig er viktig når det gjelder viktige avgjørelser, men til syvende og sist handler det om deg og dine drømmer.

Costa del Sol

Stranden i Torremolinos

På Costa del Sol, en kyststripe på ca 200 km mellom Nerja og Manilva, finner man et subtropisk klima som har rikelig med historie og moderne kultur, god mat og gode muligheter for et aktivt liv. Navnet er velfortjent siden solkysten kan skilte med 320 soldager i året. Den største byen er Málaga med ca 530.000 innbyggere. En av de første beslutningene man må ta er hvilket område man ønsker å bo; Nerja, Malaga, Mijas eller Marbella? Vil du bo ved kysten eller vil bo i en av fjellandsbyene? Hva er dine interesser; golf, seiling, fotturer, kultur og historie eller mat og drikke?

Når du har bestemt deg for et område gjenstår det å finne den perfekte boligen. Da er det flere nye spørsmål som dukker opp; Ønsker du å bo sentralt, med gangavstand til butikker og offentlige tjenester? Foretrekker du å bo på landet og dermed være avhengig av bil for å komme deg til en butikk? Hva slags nabolag vil du ha? Ønsker du spanske naboer, eller vil du bo i nærheten av andre nordmenn?

Deretter er det mange flere ting å ta hensyn til; Hvor mange rom behøver du? Vil du ha en stor takterrasse eller en liten balkong som er vendt mot den travle gaten nedenfor? Ønsker du et svømmebasseng eller en lekeplass i nærheten? Vil du ha havutsikt? Er nærhet til stranden viktig? Husets varme- og kjølesystem er en annen viktig faktor som må tas i betraktning; skal varmtvann varmes opp med elektrisitet, gass eller solcellepaneler? Er det klimaanlegg i boligen? Og hva med hvitevarer på kjøkken og bad? Hva er nødvendig for dine behov?

La Villa Realty kommer til å fokusere på kjøp og salg av eiendommer i alle prisklasser langs Costa del Sol, fra Nerja til Gibraltar. De arbeider med «turn-key»-konseptet, som betyr at de veileder kunder gjennom hele kjøpsprosessen og anbefaler profesjonelle rådgivere som advokater eller utbyggere som forvalter oppussing, interiørdesign og lignende.

La Villa Realty

Adresse: Avenida Santa Amalia 28, Fuengirola
Telefon: +34 693740847
Nettside: lavillarealty.com

Jealina Wendel er født og oppvokst i Sør-Sverige og har jobbet i flere forskjellige land i ulike sektorer, som for eksempel turisme, salg og kommuniation. Hun er også co-founder av et IT-selskap i Fuengirola. Hun snakker svensk, dansk, norsk, engelsk og spansk. Hun har to barn og bor i Marbella.

Iñaki Presa Jaén er født i Nord-Spania, men kom til Costa del Sol i en alder av tre. Han har startet et livsstilsmagasin og et selskap for markedsføring. Har har også 20 års erfaring fra eiendomsmeglerbransjen, så han har grundig kunnskap og forståelse av markedet på Costa del Sol. Han har en datter og bor i Fuengirola. Han snakker spansk og engelsk.

Facebook Comments