Megafon Instagram

Ny hundestrand i Santa Pola

Den første mai åpner Santa Pola kommune på Costa Blanca sin første hundestrand. Stranden kommer til å ha daglig overvåking og rengjøring under høysesongen.

santa-pola-hundestrandFor å muliggjøre etableringen av hundestranden har vært nødvendig å endre forskriftene som regulerer bruk og utnyttelse av strender. Disse regelendringene ble vedtatt allerede den 21. desember i fjor.

På stranden vil det bli installert minst 10 beholdere for innsamling av avfall og det vil innrettes et spesielt område ved siden av stranden hvor hundene kan luftes. Det vil også bli en ny parkeringsplass og informasjonsskilt som viser hvordan stranden kan brukes.

Kommunalrådet for strender, Mercedes Landa, sier at i høysesongen kommer det til å være ansatte som patruljerer stranden daglig og sjekker at reglene blir fulgt. Hun har også antydet at det kan komme til å være ansatte der selv i mellomsesongen. Det kommer dessuten til å være daglig renhold av stranden og en større månedlig inspeksjon av både stranden og vannet.

Regler

Reglene som gjelder er at eierne umiddelbart skal plukke opp etter sine dyr, og de må også være chipped og ha fått ormekur og vaksine. Hunder som har en infeksjonssykdom, tisper som har løpetid eller hunder med en tidligere historie med aggresjon har ikke tilgang til stranden. Hunder som tilhører de potensielt «farlige raser» skal være i bånd og må bære munnkurv. Videre får man bare ha med maksimalt to hunder per person og ingen form for trening av hundene er tillatt på stranden. Valper som ikke har rukket å bli vaksinert er også forbudt.

santa-pola-hundestrand-kart

Området der stranden ligger er kjent som Caleta del Gossets. Det har blitt utlyst en konkurranse blant barna i kommunen om å finne et navn til den nye hundestranden. Hvilket navn som blir valgt kommer til å bli avgjort før den offisielle åpningen, men de to favorittene er sagt å være «Playa Guau Guau» (Guau er den spanske versjonen av VOV) og «Pis Beach«.

Facebook Comments