Megafon Instagram

Ny fergelinje innviet

En ny fergeforbindelse finnes nå mellom Motril i Granada-provinsen og Tanger i Marokko. Det vil være en avgang daglig i hver retning.

Kattegat

Kattegat

Skipet som brukes på linjen har det skandinavisk-klingende navnet Kattegat og det er rederiet Ferrybalear som står for driften. De første ukene vil ferga kun brukes til transport av varer, men om et par uker regner rederiet med å kunne ha normal drift av både kjøretøy og passasjerer. Grunnen til at de ikke enda kan ta biler og passasjerer er at rederiet må først innhente tillatelse fra marokkanske myndigheter.

Fergen går daglig fra Motril kl 11:00 og returnerer fra Tanger kl 00:00. Turen tar mellom 7-8 timer. Det er den nye havnen i Tanger (Tanger-Med) som brukes. Den ligger 40 km øst for selve Tanger, men det er bussforbindelse videre. Det er også Afrikas største havn og åpnet så sent som i 2007.

«Kattegat» er 136,4 meter lang og 24,60 meter bred. Skipet har kapasitet til 340 biler eller 60 containere og kan ta 1000 passasjerer. Skipet ble bygget i 1996 i Danmark for Mols Linien og gikk deretter på ruten Aarhus – Kalundborg. Maksimalhastigheten er 20 knop.

Den nye fergeforbindelsen mellom Motril og Tanger. Bildet er som vanlig klikkbart.

Den nye fergeforbindelsen mellom Motril og Tanger. Bildet er som vanlig klikkbart.

For de som ikke er lokalkjent kan det nevnes at Motril (Granada) ligger i Andalucías Costa Tropical. Det er en relativt liten by på litt over 60.000 innbyggere og er best kjent for at Belgias kong Baudouin døde der i 1993. Tangieer er en mye større by og hovedstad i regionen i Tangier-Tetouan i Nord-Marokko ved Gibraltar-stredet, med rundt 950 000 innbyggere. Fra Tanger er det både motorvei og jernbaneforbindelse med resten av Marokko.

Facebook Comments