Megafon Instagram

Norsk politihund fant narkotika

Den norske politihunden Egon, som er på oppdrag i Algeciras i Spania for å avdekke ulovlige immigranter, fant 22 kg hasj mens han var ute på treningstur sammen med hundeføreren sin

narkotikahunden Egon i Spania

Bildet er brukt med tillatelse fra Follo Politidistrikt.

Det er politiet i Follo som melder dette på sin Facebook-side. Den allsidige politihunden Egon, som er trent opp til å finne både mennesker og narkotika, er for tiden på oppdrag for EUs grensekontrollbyrå Frontex i sørlige Spania, der han leter etter immigranter som skjuler seg i kjøretøy på vei til Spania.

På søndag hadde Egon og hundeføreren fri og var ute på treningstur da Egon plutselig begynte å markere, skriver Follo Politidistrikt på sin Facebook-side. De fant 22 kg hasj gjemt i en busk og tre menn dukket opp, sannsyligvis for å hente hasjen. Hundeføreren fikk sikret funnet og meldte fra til spansk politi.

Politiet i Follo sier at de er svært stolte over både hund og fører.

Store mengder narkotika smugles hvert år fra Nord-Afrika til Spania via spanske havnebyer for videre distribusjon til Europa. Spania er det landet i Europa der det beslaglegges desidert mest cannabis og kokain.