Megafon Instagram

Noche en Blanco i Málaga

Nå nærmer det seg det populære kulturarrangement Noche en Blanco, som finner sted om kvelden den 14. mai.

noche-en-blanco-2016Alt starter kl 20:00 på kvelden den 14. mai og avsluttes kl 02:00 den 15. mai. I år er arrangementet større enn noen gang, med 250 forskjellige aktiviteter, noe som er 20% mer enn under fjorårets utgave. I fjor var det rekorddeltakelse med 217.559 registrerte deltakere, men dette forventes å bli slått med god margin i år.

Utvalget av aktiviteter er veldig stort. Det handler om utstillinger, kunstnerisk virksomhet, scenekunst, musikk med mer. Det er så mange aktiviteter at vi ikke vil prøve å liste opp alt, men de som er interessert kan se hele programmet her (i PDF-format): Noche en Blanco 2016. (åpnes i et nytt vindu). Som vanlig er alt gratis.

Bakgrunn

Alt startet gjennom et initiativ i Paris i 2002 og det franske navnet er Nuit Blanche. Det har siden spredt seg til mange byer rundt om i verden. I Madrid startet det 2006 og i Malaga ble festivalen arrangert for første gang i 2008. Det fungerer slik at museer, private og offentlige kunstgallerier og andre kulturinstitusjoner er åpne og gratis. Sentrum av byen blir omgjort til et de facto kunstgalleri, og gir plass til kunstinstallasjoner, forestillinger (musikk, film, dans), temautstillinger, sosiale sammenkomster, og andre aktiviteter.

noche-en-blanco-malaga-2016

Facebook Comments