Megafon Instagram

New York Times anbefaler

Malaga er en av destinasjonene som den amerikanske avisen New York Times anbefaler at du besøker i løpet av 2016.

Teatro Cervantes, Malaga

Teatro Cervantes, Malaga

Avisen lister opp 52 ulike destinasjoner over hele verden som er verdt å avlegge et besøk. Foruten Málaga så er også San Sebastian og Barcelona med på listen.

Grunnen til at Malaga har kommet med på listen er den kulturelle boomen som byen har fått med sine mange høykvalitetsmuseer. De konstanterer også at hele provinsen med steder som Marbella er et populært reisemål for strandturisme.

De understreker spesielt at Málaga er et episenter fylt med kultur for alle, og at man bør huske på at det er Picassos fødested og at byen tilbyr besøkende et museum med hans verker. Avisen undersstreker videre at man også må være klar over at det nylig har åpnet tre betydningsfulle nye museer. Det mest betydningsfulle er Pompidou-senteret som ligger i en futuristisk bygning ved havet. De viser et utvalg av artister som Frida Kahlo og Marc Chagall.

Kunstkonkurranse i Picasso-museets bakgård.

Kunstkonkurranse i Picasso-museets bakgård.

De anbefaler også Museo Ruso «Det russiske Museet» som viser arbeid av Russlands mest kjente kunstnere og Museo Carmen Thyssen som viser ca 250 verk fra baronessens samlinger, «Mestere fra fortid og nåtid».

Avisen minner også om at det er nå finnes direkte flyvninger med Delta Air Lines fra New York City til Malaga, og at man deretter kan reise med nye høyhastighetstog som forbinder byen med Madrid og Barcelona.

malagueta

Malagueta – «stranden i sentrum». Alle bildene er klikkbare. Foto: Erixon Consulting.

Alle 52 destinasjonene finnes her: www.nytimes.com (Málaga er på 43 plass)

Facebook Comments