Megafon Instagram

Netflix til Spania i oktober

Endelig kommer videostreamingtjenesten Netflix til fjernsynsapparater over hele Spania fra oktober.

netflixNetflix meldte i juni at tjenesten vil være tilgjengelig i år i Spania, dette etter at de hoppet over hele Spania i løpet av fjorårets europeiske ekspansjon. CEO Neil Hunt har nå, i et intervju med avisen El Periodico sagt at den spanske lanseringen er i oktober, har han også snakket om de veiledende kostnadene. Men han kunne ikke oppgi eksakt dato, men lanseringen vil være mellom den første og siste oktober.

Prisen vil være sammenlignbare med hva det koster i andre europeiske land, for å se videoer i standard kvalitet på én enhet om gangen, ifølge Hunt koste 7,99 € per måned.

For å se HD-kvalitet video på opptil to enheter på samme tid vil man måtte betale 8:99 € per måned. For å se filmer og show i 4K – ultrahøy oppløsning, på maksimalt fire skjermer hver gang må man betale 11:99 € per måned. Prisene er ennå ikke helt 100% spikret, så det kan bli endringer.

Hunt sa at de fleste apparater som selges i Spania i løpet av de siste 18 månedene er fullt kompatibel med Netflix, siden produsentene har forutsett den spansks Netflix-lanseringen. Vodafone annonserte i forrige uke at de vil være den første til kabel-TV-leverandøren som signerer en kontrakt med Netflix. Dette betyr at de som har Vodafons kabel-TV vil være i stand til å bruke Netflix app gjennom sine set-up bokser.