Megafon Instagram

Naturreservat truet

Ulovlige byggearbeider i naturreservatet Lagunas de La Mata ved Torrevieja har blitt oppdaget og rapportert til politiet.

Det anmeldte gravearbeidene. Foto: AHSA

De anmeldte gravearbeidene. Foto: AHSA

Det var miljøvernere som oppdaget anleggsarbeidene i forbindelse med at de gjorde en opptelling av fuglelivet på den østlige siden av lagunen. De slo da alarm til den lokale miljøvernforeningen AHSA (La Asociación de Amigos de los Humedales del Sur de Alicante), som i sin tur har gjort en anmeldelse til Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza) som er Guardia Civil sin avdeling for naturvern.

Det berørte området er på over 13 hektar og ligger ved laguna de La Mata i kommunen Guardamar del Segura. Det har vært store masseuttak i et område som omfattes av verneplan for våtmarker i Alicante-provinsen og i dette området er alle slike arbeider forbudt. I følge AHSA så er arbeidene også et brudd på de regionale forskriftene for vern av natur og fugleliv i Comunidad Valenciana.

Bortsett de åpenbare skadene som allerede er påført naturen, er frykten nå stor for at vinterens regn og vind ytterligere skal øke skadeomfanget. Hvis det er mye regn så er risikoen åpenbart at den oppgravde jorden skal renne inn i lagunen og i de tilstøtende våtmarkene og at slam avsettes.

Det er i skrivende stund ikke kjent hvem som står bak disse anleggsarbeidene.

En del av de gravejobbene som er anmeldt, foto: AHSA

En del av de gravejobbene som er anmeldt, foto: AHSA

Fakta
Naturreservatet Lagunas de La Mata ved Torrevieja ligger i Alicante-provinsen, og er på 3743 dekar. Den består av to saltsjøer som er atskilt med en antiklinal (brettet fjellrygg), innsjøene er forbundet med havet via en kanal som ble bygget for å dra nytte av salt utvunnet der siden 1300-tallet. Det finnes et rikt fugleliv i naturreservatet. Spesielt er det mange flamingoer i hekkeperioden, som kan utgjøre nesten 2000 eksemplarer.

Facebook Comments