Megafon Instagram

Naturbranner i Spania

I nordlige og sentrale Spania har mer enn 80 store naturbranner rast de siste dagene. De regionale myndighetene har bedt om bistand fra regjeringen.

Bombardier CL-415 Superscooper

Bombardier CL-415 Superscooper

Det er aller verst i Cantabria og regionalpresident Miguel Angel Revilla beskriver situasjonen som «absolutt krise». Sterk vind i området, kombinert med den tørre bakken etter høstens tørke vanskeliggjør slukningsarbeidet. For tiden raser rundt 70 branner i Cantabria. Miljøverndepartementet satte søndag inn to vannbombefly og militæret er også innkalt.

Også i Asturias og Baskerland er det en rekke naturbranner. I Asturias styrtet et helikopter som deltok i slukningsarbeidet onsdag og piloten døde. I Asturias var det på det meste 20 branner, hvorav 8 er nå under kontroll.

Det brenner også i sentrale Spania. I regionen Castilla y León raser det branner og et brannfly settes nå inn der også.

Det er uvanlig med naturbranner i desember i Spania, men lite nedbør og en varm høst har gjort terrenget ekstra utsatt for branner. Branner har så langt ødelagt mer enn 54.000 hektar med skog og dyrket mark i år. Det er dobbelt så mye som de to foregående årene til sammen. De fleste brannene har funnet sted under sommermånedene.

Naturbrann i Kantabria.

Naturbrann i Kantabria.

Så det er all grunn til å være ekstra forsiktig med ild i naturen i dette tørre året.

Facebook Comments