Megafon Instagram

Nasjonaldagsstemning i Fuengirola

Som vanlig vakte toget langs strandpromenaden undring og begeistring blant både fastboende spanjoler og andre turister som tilfeldigvis ble vitne til denne årvisse hendelsen.

17-mai-2016-fuengirolaMange stoppet opp for å spørre hva slags arrangement dette var og mange tok bilder av feirende nordmenn med flagg og bunader. Værgudene la alt til rette for en perfekt feiring med 21 grader og sol slik at vi kunne nyte livet som norsk i Spania til det fulle.

Den norske foreningen i Fuengirola har arrangert nasjonaldagsfeiringen i 30 år i samarbeid med sjømannskirken på Costa del Sol og vi er takknemlige for at ildsjelene legger sin tid og energi i å holde denne tradisjonen ved like.

Etter gudstjenesten i Skandinaviske Turistkyrkan gikk toget akkompagnert av et spansk musikkorps langs strandpromenaden og ned til havnen der det var hilsener, taler og musikk. Årets hovedtaler var Anette Langfeldt.

I år valgte dessverre den norske skolen på Costa del Sol å ha sitt eget tog i Benalmádena, noe som naturligvis gjorde at toget i Fuengirola ble en del mindre enn tidligere år. Rundt 200 nordmenn deltok i årets tog mens rundt 100 personer sto langs strandpromenaden og så på toget og sluttet seg til etterhvert som toget passerte. Også arrangementet etter toget ble naturligvis en del redusert sammenlignet med tidligere år. Selv om det var mange som savnet den norske skolen i årets tog, så var det nok av familier med barn som deltok i toget i Fuengirola.

Vi snakket med et par av de norske tilskuerne som sto og så på toget mens det passerte og spurt hva de synes om feiringen.

Rita Fredkiksen feire 17. mai i Spania med mann, barn og barnebarn

Rita Fredriksen feirer 17. mai i Spania med mann, barn og barnebarn

Rita Fredriksen

Vi er på ferie her på costa del Sol med barn og barnebarn og ble helt overveldet over at det faktisk feires 17. mai her i Fuengirola.

Det er første gangen vi feirer 17. mai utenlands. Det var litt tilfeldig at vi endte opp med å feire 17. mai i Spania, men når vi nå har fått oppleve en ekte norsk feiring så savner vi ikke noen ting.

Vi startet dagen med Champagnefrokost og nå er dagen fullkommen ettersom vi har fått se på dette flotte toget.

 

Wenche Arvidsson har bodd i over 40 i år i Spania.

Wenche Arvidsson har bodd i over 40 i år i Spania.

Wenche Arvidsson

Jeg har bodd i over 40 år i Spania og er gift med en spanjol. Det er alltid hyggelig å se på toget i Fuengirola.

Dette er en fullverdig 17. mai for meg så jeg savner ikke noe fra Norge så lenge jeg kan få oppleve dette.

Jeg synes de er flinke til å arrangere 17. mai og det er en veldig flott feiring. Min spanske familie setter også stor pris på dette arrangementet.

 

The White Rose i havnen hadde norsk servitør i anledning dagen. Renate Aleksandersen Koløen sto på og jobbet raskt og effektivt, med et stort smil, for at alle skulle ha nok å drikke i i den stekender solen.

The White Rose i havnen hadde norsk servitør i anledning dagen. Renate Aleksandersen Koløen sto på og jobbet raskt og effektivt, med et stort smil, for at alle skulle ha nok å drikke i den stekende solen.

Facebook Comments