Megafon Instagram

Nakenbading i Madrid

Madrids svømmehaller og kommunale svømmebasseng kan komme til å arrangere en nakenbadingsdag, eller en dag hvor badetøy bare er en tillatt ekstraopsjon.

nudisme-skiltEn forespørsel har blitt sendt til kommunen fra en gruppe av naturister, og den har fått grønt lys av  kommunestyret som ledes av Manuela Carmena, men beslutningen er blitt kritisert av PP (Partido Popular).

En melding har via e-post blitt sendt fra idrettsdepartementet til alle 21 distriktsledere at hvis de finner det hensiktsmessig, har de tillatelse til å arrangere en slik dag, og at vedtaket følger en anmodning fra Foreningen for utvikling av naturisme (ADN).

Det vil da være badetøyfritt, men med badetøy som et valgfritt talternativ. Det vil også være advarselskilt ved inngangene som forteller om arrangementet. Nå er ikke dette første gang et slikt event arrangeres i Madrid. Det har vært avholdt tidligere men i en mye mer beskjeden skala. En tilsvarende dag ble arrangert i fjor på sportskomplekset i Casa de Campo og i bassenget på Complutenseuniversitetet i 2010.

nudisme-bassengIsmael Rodrigo, leder av ADN sier: «Vårt mål med dette arrangementet er å opplyse om og dele våre verdier som er vestlige verdier og i tillegg kristne.» Han legger til: «Våre kropper skal ikke kriminaliseres og den beste måten å vise det på er å ikke bruke klær når det ikke er nødvendig og det er når du bader – da kan en badedrakt ofte bare være en plage. Det er en vane bygget på fordommer og vi ønsker å formidle et mer åpent syn på verden helt fra barndommen.»

 

Det er delte meninger om hvilken dag dette arrangementet vil finne sted. ADN ønsker den 24. juli, men kommuneledelsen foretrekker en dag i August.

 

Facebook Comments