Megafon Instagram

Myndighetene ønsker å ekspropiere tomme boliger i Spania

Hjemløs Barcelona

Foto: istockphoto.com

I Andalusia alene står det i dag rundt 600 000 tomme boliger. Av disse har tusenvis blitt beslaglagt av banker og er nesten umulig å selge til en fornuftig pris. Regionale myndighetene i Andalucía og Kanariøyene ønsker nå å konfiskere disse boligene for å gi hjemløse familier tak over hodet for en periode på maksimum tre år. Årsaken er krisen i Spania, og de ​​tragiske konsekvensene dette har medført for de mange rundt om i landet som har mistet jobbene sine og deretter sine hjem.

Forslaget har møtt sterk motstand fra EU, investorer og bankene som hevder at en slik inngripen i den private eiendomsretten kan koste Spania de 41milliarder € som EU ga landet i form av en redningspakke. Konsekvensene av krisen så langt har vært ødeleggende for boligmarkedet. Siden 2007 har boligprisene falt med 39%, mens leieprisene har økt siden bankene har kvalt manges muligheter for boligkjøp ved ikke å gi ut lån.

Andre aktører mener at dette vil ha liten eller innvirkning på boligmarkedet forøvrig da dette er snakk om boliger som er vanskelige å selge på annen måte.

Kilde: dn.no

Facebook Comments