Megafon Instagram

Mobilprisene øker

De tre største mobiloperatørene i Spania skrur opp prisene etter seks års sammenhengende prisfall

Orange_logo.svgSist fredag meldte Orange at de skrur opp sine priser etter at Movistar og Vodaphone tidligere har skrudd opp sine priser. Prisøkningen skjer fra slutten av september og samtidig øker Orange datamengden på sine mobilpakker noe. Begrunnelsen for prisøkningen skal være kostnader ved omfattende utbygging av 4G-nett i Spania.

Orange kjøpte tidligere i år opp Mobil- og Internettleverandøren Jazztell og dermed ble konkurransen innen det spanske mobil og ADSL-markedet betraktelig redusert. Orange har begynt å varsle de berørte mobil og fasttelefonkunder om prisøkningene. Det gjelder blant annet kunder som har abonnementet Canguro.

facuaForbrukerorganisasjonen FACUA på sin side varsler at kunder som har bindingstid på sine abonnement ikke skal akseptere denne prisøkningen, da disse har tegnet en avtale som ikke kan endres under bindingsperioden. Disse kundene skal fortsette å betale det samme beløpet ut sin bindingstid. Skulle Orange nekte for dette har man rett til å avslutte abonnementet uten å betale noe form for bruddgebyr hevder FACUA. FACUA har klargjort et batteri av klager som kan brukes i slike tilfeller.

Du kan lese FACUA sin pressemelding om prisøkningen her (på spansk).

Facebook Comments