Megafon Instagram

Miss World Spania er kåret

Den spanske kåringen av Miss World ble avholdt i helgen i Estepona på Costa del Sol og vinneren var Mireia Lalaguna Royo, som var Barcelonas kandidat.

Mireia Lalaguna Royo

Mireia Lalaguna Royo

På andreplass kom Ángela González fra Asturias og på tredjeplass var Natalia Ferrer fra Balearene. Vinneren Mireira Lalaguna Royo vil representere Spania i verdensfinalen som blir holdt i den kinesiske byen Sanya den 19. desember i år.

Den spanske skjønnheten som måler 1,77 meter på strømpelesten med de anstendige dimensjonene 88-60-90 og hun er 22 år ung. Det som utmerkes seg ved den spanske konkurranse i år var Cadiz’ Representant Ángela Ponce. Hun var nemlig den første transgender som deltok, men klarte ikke å kvalifisere seg til finalen.

Dette er ikke den første tittelen for Mireia Lalaguna Royo. Hun også vant Miss Atlántico Internacional i 2014. Den tjueåttende utgaven av den prestisjetunge konkurransen ble avholdt i Punta del Este, Uruguay 9. februar 2014.

 

Miss World Spain 2015

Miss World Spain 2015

Miss World

Miss World er en skjønnhetskonkurranse for ugifte kvinner mellom 16 og 26 år. Konkurransen oppnår årlig to milliarder TV-seere i over 200 land og er dermed en av verdens mest sette TV-programmer. Det finnes konkurrerende konkurranser, men Miss World er den eldste og største målt i antall deltakende nasjoner.

Norge har ennå ikke hatt noen vinnere, men den beste norske plasseringen var i 1972 da Ingeborg Sørensen kom på andreplass.

Den nåværende regjerende Miss World heter Rolene Strauss og kommer fra Sør-Afrika. Under sin regjeringstid, bor Miss World alltid i London når hun ikke reiser rundt i verden for å jobbe som representant for Miss World Organization. Storbritannia har vunnet Miss World hele 3 ganger.

Miss Universe

Selv om Miss World er størst på antall deltakende nasjoner, så har Miss Universe flest seere og det er også den konkurransen som gir flest priser og penger til vinneren. Norske Mona Grudt vant Muss Universe i 1990. Den spanske utvalget for årets utgave av Miss Universe ble holdt i Marbella i sommer.