Megafon Instagram

Mindre fedme blant spanske barn

Den nyeste nasjonale undersøkelsen om barn og unges helse, Informe Aladino, viser en svak nedgang i antallet barn med overvekt og fedme.

Overvekt

Illustrasjonsfoto: Wikipedia

Studien fokuserte på barn i alderen sju og åtte år. Blant grunnene som er nevnt for overvekt og fedme er stillesittende fritidsaktiviteter som TV, datamaskin og videospill og altfor dårlige frokostvaner. Mange barn spiser ikke frokost i det hele tatt, og mange spiser en frokost med svært lav næringsinnhold som sukkerholdige frokostblandinger og sjokoladepålegg på brød.

Helseminister Ana Mato presenterer i nevner at i følge den åttende utgaven av Convención Naos (offentlige prosjekter om ernæring / ernæring, fysisk aktivitet og overvekt, som startet i 2004), var 43% av landets barn og unge berørt av overvekt eller fedme i 2013, sammenlignet med 45,3% i i 2011.

Ser vi på kjønnsfordelingen er litt flere jenter overvektige, mens det er flere gutter med fedmeproblemer. «Nå må vi se fremover og øke vår innsats for å snu trenden vedrørende ungdomsfedme,» sier Ana Mato.