Megafon Instagram

Mar Menor

De 3000 ulovlige båtplassene i Mar Menor skal fjernes. En plan er utviklet for å ruste opp infrastrukturen med nye tradisjonelle, lovlige brygger.

mar-menor

Mar Menor

Ministeren for Offentlige Arbeider, Francisco Bernabe, var nylig i San Pedro del Pinatar og sa «Mar Menor skal gjenvinne sitt preg med tradisjonelle broer, gjennom å bygge nye båtplasser i lagunen. Disse skal knyttes til aktiviteten i seilskolene og turistsentrene.»

Han la til: «Vi er forpliktet til å gi best mulig beskyttelse og fremme lagunen. Dette er viktig for å gjenskape den tradisjonelle infrastrukturen.» Han hadde også et møte med kommunale ledere i San Pedro, gründere og investorer for å forklare planen og hvordan han håper at det vil bidra til «en slutt på de ulovlige båtplassene i Mar Menor, slik at disse båtene kan få nye legale plasser».

fransisco-bernabe

Francisco Bernabe

Regionalregjeringen kommer snart til å begynne med de første trinnene. Det kommer til å bli opprettet syv områder for båtene. Disse vil bli utstyrt med parkeringsplasser og ramper ned i vannet. Men de vil også argumentere for at det som vanligvis finnes i marinaer skal være på plass, og også utvikling av økologiske prosjekt.

Cristina Narbona etterlyser en lov for Mar Menor

christina-narbona

Cristina Narbona

Den sosialistiske tidligere miljøvernministeren har stilt et spørsmål til regionaleregjeringen om hvordan de har tenkt å oppfylle sine forpliktelser om å beskytte lagunen. Hun ønsker en kommisjon for å beskytte lagunen og krever politisk vilje til å redde økosystemene som er spesielt truet av klimaendringer.

Innbyggerplattformen «Pacto por el Mar Menor» fortsette å søke støtte for å oppnå enighet om behovet for å gjenopprette miljøverdiene i lagunen.

En relatert artikkel: 45 miljoner Euro satses