Megafon Instagram

Mangoeksporten tredobles

Málaga-provinsen tredobler eksport av mango til det europeiske markedet og leverer mango av bedre kvalitet enn de søramerikanske produsentene.

mango

Mango

Den internasjonale fagmessen for frukt og grønnsaker i Madrid er nå i gang og alle de ledende markedsførerne i bransjen er på plass. På åpningsdagen ble messen også besøkt av presidenten i Junta de Andalucia, Susana Diaz og landbruksminister Isabel García Tejerina. Alle deltakerne ser ut til å være helt enige at de tropiske fruktene fra Spania har blitt meget godt mottatt i Europa. Deltakerne på messen deltar nå i en konkurranse for å finne nye markeder for produktene.

Juan Antonio Reyes fra bedriften Reyes Gutiérrez Málaga sier at «mottakelsen av mango i Europa har vært enorm», og at suksessen til Malaga-provinsens frukt er på grunn av den høye kvaliteten. Her høstes mangoen først etter at den har modnet på trærne og frukten distribueres derettes raskt til forbrukerne. Fruktene fra Brasil og Peru, høstes når de fortsatt er grønne, noe som gir en mye dårligere smak på frukten.

Israel har en fruktsesong som sammenfaller med den spanske, men de har fokusert mer på de arabiske landene og Storbritannia, noe som har gitt fordeler for de spanske bøndene. Problemet her er at sesongen er kort, noe som nå vil bli avhjulpet ved å dyrke flere varianter av mango. I Málaga-provinsen dyrkes det nå 3.400 hektar mango, men Europa importerer om lag 250.000 tonn årlig, så potensialet er stort.

I Málaga-provinsen produseres det i år 25.000 tonn, som er over tre ganger så mye som fjorårets 7.000 tonn. Prisen som bøndene fikk betalt i begynnelsen av sesongen var € 0,75 per kilo og har nå steget til 1,80 € per kilo. Bøndene trodde de ville få et overskudd av frukt, men i stedet har etterspørselen oversteget tilbudet.

 

Facebook Comments