Megafon Instagram

Málagavin i høyden

Den berømte Bodegaen El Pimpi i Málaga har nå nådd enda et høydepunkt. En gruppe ansatte har sendt en ballong 40.000 meter opp i stratosfæren.

pimpi-i-rommetHjernen bak initiativet var en av kokkene på El Pimpi, Borja Ramos, som ble motivert av filmene som han hadde sett på Internett. Så han tenkte at en ballong som var stor nok til å frakte et kamera ville være en god idé. Han snakket med kolleger og mente at det kunne være en morsom overraskelse for eierne av El Pimpi.

Første skritt var å kjøpe inn en latexballong via en Internett-butikk i India og deretter fylle den med ca tre kubikkmeter helium. Deretter kjøpte de en boks med ekspandert polystyren for å pakke inn kameraer, batteri og en GPS tracker. Deretter ble et bilde av El Pimpi plassert på utsiden av boksen på en liten plattform av akrylat.

Bildet av El Pimpi ble laget av en kunstner fra Málaga som kaller seg «La Popera Kanibal». Han spesialiserer seg på kreativ bruk av et materiale som heter Fimo. Det er et materiale som er motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer, noe som er viktig fordi en «romferd» innebærer ekstremvær.

Neste skritt var å søke om tillatelse både fra den sivile luftfartsverket AENA og tillegg de militære luftfartsmyndigheten. De fikk deretter fullmakt til å foreta oppstigningen fra Villamesías i Badajoz. Borja, Pancho, Salvatore og Ivan mislyktes imidlertid i sitt første forsøk.

pimpi-bakgrunnsbildeMen de ga ikke opp. De gjorde et nytt forsøk og denne gangen ba de om tillatelse til å gjøre oppstigningen fra Pedroche (Córdoba). Pepe Cobos, en av eierne av El Pimpi er født der og nå virket det. Men ballongen forsvant uten at de kunne få inn noe GPS-signal fra den.

Men en og en halv måned senere, fikk Borja inn et GPS-signal fra Alcudia de Guadix (Granada). Borja dro dit og fant en gjeter som hadde funnet boksen og trykket på en knapp som aktiverte GPS-signalet. Kameraene hadde spilt inn om lag to timer av oppstigningen og en time av nedstigningen. Gruppen bestemte seg da for å redigere en video, slik at alt kan bli sett av publikum under hashtagen #orgullopimpi.

Her er videoen:

Hvis du ønsker å vite mer om El Pimpi, har de en fin nettside: www.elpimpi.com

Facebook Comments