Megafon Instagram

Malaga skal slutte å avlive dyr

Malaga har, som de fleste store byer, mange løshunder og løskatter, men har i flere år redusert antallet og ønsker nå å styrke dette arbeidet ytterligere.

Husdyrmesse i Mijas

Foto: Istockphoto.com

Dyrene som blir fanget inn blir behandlet av en veterinær, vaksinert, sterilisert og deretter innkvarert Málagas dyreherberge Zoosanitario Centro de Málaga.

Ofte klarer man å få dyrene omplassert, men mange venter forgjeves på en ny familie og blir til slutt avlivet. I 2012 ble 2.000 dyr avlivet, mens tallet i 2015 falt til 1.326.

Nå har de to regjerende politiske partiene i byen, Partido Popular og Ciudadanos undertegnet en avtale om å redusere antall avlivinger til null før midten av 2019. Dette var ett av kravene som Ciudadanos hadde for å støtte Partido Popular i mindretallsregjeringen i kommunen.

Detaljene om hvordan nullvisjonen skal oppnås vil bli utarbeidet av en arbeidsgruppe, men suksessen med å finne adoptivfamilier i utlandet ønsker man å fortsette med. I Malaga-regionen er også flere ideelle organisasjoner som tar seg av forlatte dyr og de ofte søker frivillige fosterfamilier eller nye adoptivfamilier.

Å bli adoptivfamilie til et dyr krever kunnskap og engasjement, men kanskje fremfor alt, tid, kjærlighet og interesse!

Facebook Comments