Megafon Instagram

Maikorsfeiringen i Spania

De fleste har lagt merke til at feriasesongen er i full gang, men det finnes noen lokale fester som kanskje ikke alle kjenner til. En av dem er maikorsfeiringen den 3. mai.

Maikorsfeiringen i Coín

Maikorsfeiringen i Coín

Mange landsbyer og byer i Spania og Sør-Amerika feire «Dia de la Cruz» (Majkorsdag) 3. mai først og fremst i distriktskommuner . Mange spanske kommuner velger også å utvide første og tredjemaifeiringen til en vårfest «Fiesta de Primavera «.

Et tips for de som deltok på feiringen av den internasjonale feriaen i Fuengirola som vi skrev om i forrige uke, er å besøke en av innlandsbyene Coín og Alhaurin el Grande. Det finnes ulike aktiviteter i litt roligere og vesentlig annerledes former. Hvis du bor langs Costa del Sol, så fortvil ikke, maikorsfeiringen finnes over store deler av Spania, inkludert Kanariøyene.

Den lille byen Alhaurin el Grande er spesielt kjent for sin maikorsfeiring. Festen holder på i mange dager, men den viktigste feiringen er den 03.05 Det starter allerede klokken ni om morgenen og deretter er det programpunkter i løpet av dagen. Det hele avsluttes sent på kvelden med et fyrverkeri.

I Coin, som er søsterbyen til Alhaurin el Grande, er det også maikorsfeiring og da er hele byen er dekorert med kors og blomster. Deretter besøkes korsene av «Cristo del perdón y la Vera Cruz». Når det blir kveld fortsetter Kristusprosesjonen sin sedvanlige tur hjem til sin kirke.

Maikorsfeiring i Alhaurin el Grande.

Maikorsfeiring i Alhaurin el Grande.

Velkommen til den spanske landsbygda.

Facebook Comments