Megafon Instagram

Lovens lange arm nådde narkotikalangere

Spansk-Engelsk politisamarbeid gir suksess på Costa Del Sol.

David Hewson, 32, fra Liverpool, ble tatt til fange i Benahavis i slutten av mai etter å ha vært på rømmen i 18 måneder. Han ble dømt til 11 års fengsel i desember 2012, men forsvant to måneder før straffen skulle begynne. I ca 18 måneder klarte han å holde seg skjult på Costa del Sol, i en villa i nærheten av Puerto Banus, Marbella, sammen med sin kjæreste og deres felles sønn. Selv om Hewson farget håret for å unngå å bli oppdaget, klarte politiet å finne ham.

En annen av de mest ettertraktede britiske kriminelle, Christopher Mealey, 38, ble funnet og arrestert i Puerto Banus i forrige uke.

Initiativet har gått under navnet Operasjon Capture og er et samarbeid mellom myndighetene i Storbritannia og Spania.

Costa del Sol ser ut til å være et populært sted å flykte til, men gjennom forente krefter i politiet har man siden november 2013 vært i stand til å fange åtte av de tretten mest ettersøkte hvorav fire har blitt funnet i Spania. Dette er i stor grad gjennom organisasjonen Crimestoppers som i november i fjor gikk ut med navn og bilde av kriminelle i en kampanje for å finne og fange kriminelle på rømmen i Spania. Arrestasjonen av Hewson og Mealey gir 60 vellykkede fangstene av 76 som har vært etterlyst siden 2006.

Facebook Comments