Megafon Instagram

Lave ølpriser i Málaga

Malaga er på fjerdeplass i topplisten over verdens billigste steder å ta en øl, med en gjennomsnittspris på 1,53 Euro.

cruzcampo-cerveza

Foto: Addison Berry

Alt ifølge rapporten «Beer Price Index» utarbeidet av GoEuro.es. Undersøkelsen omfatter 75 byer rundt om i verden som er populære reisemål for turister. Studien omfatter både de vanligste importerte ølmerkene samt lokalt øl.

Prisene har endret seg sammenlignet med 2014. For eksempel, har det vært en dramatisk endring i valutakursen som betydde at Zürich og Genève nå er blant de dyreste og til og med gått forbi fjorårets dyreste by, som var Oslo.

Ifølge studien så er Krakow (Polen) den billigste byen i verden med en gjennomsnittspris på 1,48 €. Etterfulgt av Kiev (Ukraina), med en gjennomsnittspris på € 1,49 og på tredje plass Bratislava (Slovakia), hvor den gjennomsnittlige prisen er 1,51. Dette betyr at Malaga er billigste byen i land utenfor den tidligere Sovjet-blokken.

Rapporten peker på at Genève er den dyreste byen i verden for å ta en øl, med en gjennomsnittlig kostnad på 5,64€. Nest dyreste Hong Kong 5,50 €. Den tredje dyreste er Tel Aviv i Israel med 5,17€.

Hvis vi ser på de andre store byene i Spania, skiller Malaga seg veldig ut med sin lave pris på 1,53€. Barcelona ender på 52 plass med 3,44 € – i Madrid betaler du 2,39€ og i Sevilla 2,23€.

Hvis vi ser litt lenger nord så havner Stockholm på 48. plass med en pris på 3,26€ og er dermed billigere enn Barcelona. København er på plass 58 med prisen på 3,76€, og norge er, som vanlig, et hakk dyrere og er nå på 72. plass med prisen på € 4,74.

Prisene er en vektet pris basert på en øl i bar og en øl kjøpt i butikken.
Klikk på bildet under som viser alle priser (åpnes i nytt vindu).

Ølpriser

Klikk for større bilde

Facebook Comments