Megafon Instagram

Kyststien under utvikling

Bygging og planlegging av kyststien Senda Litoral på Costa del Sol rundt La Cala de Mijas, Fuengirola og Malaga fortsetter.

Den nye plankestien forbi Parador de Málaga Golf

Senda Litoral er en kyststi som etter planen skal gå langs hele Costa del Sol fra La Duquesa til Nerja. Deler av stien er allerede ferdig, mens andre deler fortsatt ikke er påbegynt.

Málaga kommune har nettopp installert en midlertidig plankesti langs deler av kyststien for å forbinde Málaga med Torremolinos. Det dreier seg om strekningen fra Guadalmar til Arraijanal som blant annet går forbi Parador de Málaga Golf. Den midlertidige plankestien har kostet 163.000 euro og gir lettere adkomst til stranden for publikum og gjør det samtidig mer attraktivt å gå, løpe eller sykle langs denne delen av kyststien. Denne nåværende plankestien skal senere erstattes med en bredere permanent tresti som vil være hevet over bakkeplan.

Store deler av stien langs Mijas Costa og Marbella står allerede ferdig, men det er ikke noen forbindelse mellom Fuengirola og La Cala de Mijas. Mijas kommune annonserte denne uken at de har satt i gang de nødvendige byråkratiske prosessene for å kunne bygge denne delen av kyststien. Det dreier seg om en strekning på 5,3 km og prislappen for denne delen av kyststien kommer til å ligge på rundt 2 millioner euro.

 

Hele kyststien er ventet å stå ferdig rundt 2020 og vil da måle hele 184 km.

Vi har skrevet om dette prosjektet tidligere: Strandpromenade langs Costa del Sol

roayalbeach-1

Senda Litoral i Calahonda, Mijas Costa. Foto: Erixon Consulting

Facebook Comments