Megafon Instagram

Kreftbehandling i Spania

Åtte år gamle Magnus Andersen Eid fra Lyngby har nå ankommet Malaga for å behandle en kreftsvulst i hjernen som ikke kunne behandles i Danmark.

magnus-2

Magnus med storebror og lillesøster. Foto: Privat

Det var den første januar 2015 at legene konstanterte en aggressiv og ondartet svulst i hjernen, men legene i Danmark så ingen løsning. De kunne bare tilby livsforlengende strålebehandling som sakte ville ødelegge hjernen. Uten behandling ble levetiden vurdert til mellom 2 og 18 måneder.

Så startet familie hans en kronerulling på Facebook for å samle inn penger til en privat klinikk, Burzynski Clinici Houston, USA. De har god erfaring med å behandle den kreftformen som Magnus lider av. Kostnaden for behandling i USA ble anslått til 800.000 DKR, og dette ble mye omtalt i den danske pressen / TV, og på bare fem dager fikk de til sammen over en million danske kroner fra over 27.000 givere.

Når de kontaktet klinikken i USA så anbefalte de at Magnus i stedet skulle dra en klinikk i Malaga som tilbyr den samme behandlingen og som klinikken i USA samarbeider. Det vil være den amerikanske legen Dr. Burzynski er ansvarlig for behandlingen og som leverer medisinen som Magnus får i Málaga.

Flyproblemer
En skanning av hjernen i forrige uke viste at det hastet å komme i gang med behandlingen, da svulsten hadde vokst betydelig. Magnus hadde hodepine og kvalme, og lammet på den ene siden, men ble ansett som frisk nok til å fly. Men streiken i SAS gjorde det umulig å komme avgårde raskt slik at de måtte chartre et privat fly fra Flexi Flight. Dermed ble det også mulig for ham å legge seg ned under flyturen. Han ble ledsaget av mor, far, storebror og en frivillig lege og de landet i går kl 15:00 i Málaga.

Den danske helsevesenet kan betale for behandling i utlandet, men denne behandlingen er regnes som eksperimentell, og da får man ingen penger fra regjeringen. Behandlingen han får i Málaga forventes å gi ham en 30% sjanse for å overleve, noe som er mye større enn det danske helsevesenets 0%. Hvor lenge Magnus må bo i Malaga er ikke kjent, men et eventuelt overskudd fra innsamlingen vil gå til andre barn i samme situasjon.

magnus

Magnus, foto: Privat

Kilder: dansk TV2, Ekstra Bladet, BT, Horsens Folkblad og facebookgruppen Fighting for Magnus. Facebook-gruppen har nesten 29.000 medlemmer.