Megafon Instagram

Kraftig temperaturfall ventes

En polarfront feier ned over hele Europa og det betyr slutten på den usedvanlig varme høsten. Temperaturen faller nå kraftig i hele Spania.

Søndag kveld 22/11 kl.19:00

Søndag kveld 22/11 kl.19:00

Temperaturen ventes å falle mellom 6-10 grader, spesielt om nettene blir det mye kaldere. Dette betyr ikke at det blir for kaldt, men det er snarere en tilbakevending til sesongens normale temperaturer. Alt i henhold til Agencia Estatal de Meteorología – AEMET (spansk statlig værmeldingstjeneste).

Det varme været varer til fredag i hele landet. Polarfronten forventes å nå Nord-Spania på lørdag og i løpet av søndag vil den også nå sør-Spania. Selv Balearene og Kanariøyene blir berørt av polarfronten. Det er forventet å bli generelt under frysepunktet i mange deler av innlandet og først etter fire eller fem dager blir det litt varmere igjen.

Med fronten følger det også med regn og det vil i hovedsak bli rikelig med regn i den nordlige delen av Spania, med snøfall i høyder over 1.000m. Selv Balearene og Kanariøyene kan forvente å få rikelig med regn (og snø i høyereliggende områder).

Polarfrontens på fredag kveld den 20/11-2015.

Polarfronten på fredag kveld den 20/11-2015.

I Alicante-provinsen har det allerede  blitt notert minusgrader; tidlig onsdag morgen den 18/11, var det -1.3 grader i Villena (Alicante). Men polarfronten får i alle fall en positiv effekt: Luftforurensningen som nylig rammet Madrid og Barcelona vil så og si blåse bort.