Megafon Instagram

Komet synlig over Spania

Tenerife viser seg å være det ideelle stedet for å observere kometen Lovejoy som passerer jorden i disse dager. Det viser de spektakulære bildene som er offentliggjort av observatoriet på Teide.

Lovejoy observert i slutten av desember. Foto: Wikipedia

Lovejoy observert i slutten av desember. Foto: Wikipedia

Kometen med det offisielle navnet C/2014 Q2 (Lovejoy) ble oppdaget i fjor av astronomen Terry Lovejoy og har de siste dagene gjort sin nærmeste passering forbi jorden.

Fotografen Daniel López ved IAC, Instituto de Astrofísica de Canarias, tok disse flotte bildene av kometen i det den suste forbi jorden ca 70 millioner km unna.

Kometen kan for øyeblikket sees i stjernetegnet tyren og sees med det blotte øyet dersom man vet hva man skal se etter. Med det blotte øyet ser kometen ut som en uklar stjerne.

Frem til 24. januar er månen ikke så lyssterk, noe som gjør det lettere å observere kometen. Med en kikkert kan man også se halen på kometen. Den 17. og 18. januar passerer kometen 8 grader vest-sørvest for Pleiadene. Pleiadene er den lille ansamlingen av syv små stjerner som finnes i stjernetegnet tyren og som også kalles for lille-karlsvogna.

Selv om kometen nå er på vei bort fra oss, så blir den stadig sterkere i lysstyrke frem til 30. januar fordi den beveger seg nærmere solen. Mot slutten av januar kommer månelyset til å gjøre det vanskeligere å observere kometen på dens ferd gjennom verdensrommet.

Du kan se en video som viser kometens passering og størrelse på IAC’s websider her…

lovejoy comet tenerife

Foto: Daniel Lopez, IAC

Facebook Comments