Megafon Instagram

Kanariøyene ønsker ikke oljeboring

Lanzarote playa de Famara

Lanzarote, Foto: Wikipedia

Presidenten for Kanariøyene, Paulino Rivero, hadde på mandag et møte med oljeselskapet Repsols styreleder Antonio Brufau for å forhindre selskapets planer for oljeboring utenfor kysten av Lanzarote og Fuerteventura.

Rivero sa under den timelange møtet at herskerne på Kanariøyene står fast i sin beslutning om ikke å tillate ytterligere planlegging, hovedsakelig av hensyn til miljøet. Vi vil bruke alle tilgjengelige midler, politiske, sosiale og juridiske å forhindre dette, sa han.

Brufau sa at Repsol vil ta alle sikkerhetstiltak for å sikre miljømessig sikkerhet, og at prosjektet kommer til æ være svært innbringende for øygruppen. Ifølge estimater, kommer om lag 50 millioner fat råolje til å utvinnes årlig, noe som ville bety en inntekt på mellom 3500 -5000 millioner for Kanariøyene.

Rivero krever at den spanske presidenten Mariano Rajoy tar en aktiv del i saken og har bedt om et møte med regjeringen for å søke støtte.

Saken kan bli avgjort gjennom en folkeavstemning, da Kanariøyenes parlamentet nylig vedtok en underskriftskampanje for å gjøre nettopp det.

Facebook Comments