Megafon Instagram

Julebelysningen tennes i kveld

I Malaga finner den tradisjonelle innvielsesseremonien av årets julebelysning sted på Plaza de la Constitución i kveld, fredag 28. november kl. 19:30. Det vil være barneselskap og den populære sangeren Chenoa (María Laura Corradini Falomir) holder konsert på torget.

chenoa

Chenoa i Valladolid. Foto: Rod RC

Málagas julelys har alltid vært fantastisk og dette året vil bli enda mer utrolig. Kommunen vet at julelysene trekker horder av turister til byen og har derfor åpnet lommeboken litt ekstra. Budsjettet for årets belysning er 573.000 Euro, som er en økning på 15,1% over fjorårets tall. Det er over 2 millioner lys i årets julegater (i fjor var det «bare» 1.370.000 lamper). Det store flertallet er av den nye strømsparende LED-teknologien som gjør at CO2-utslipp og energikostnader til tross for mer lys vil bli lavere i år sammenlignet med i fjor.

Til og med tidene som julelysene holdes tent er økt dette året. Hverdager vil det være fra 18:30 til 02:00. Fredager, lørdager og helligdager blir lysene slukket senere og siste dagen av denne sesongens julelys er 6 januar 2015.

Belysningen er installert på alle viktige områder i sentrum, men den mest spektakulære er sannsynligvis Calle Larios med 600.000 lys og opp til 15 meter høye installasjoner.

malaga julegate

Alameda Principal, Málaga. Foto: Erixon Consulting.

Vi i redaksjonen vil dra inn i kveld for å fotografere og kommer nærmere jul tilbake med bilder av årets belysning. Inntil da må du ta til takke med det ovenstående arkivbildet fra hovedgaten i midten av byen – Alameda Principal. Vi sees i Malaga!

Facebook Comments