Megafon Instagram

Jamie Oliver ruinerer Paella

Den britiske stjernekokken Jamie Oliver får så hatten passer av spanjoler som mener at han har ødelagt den tradisjonelle spanske retten Paella.

jamie-oliver-paellaDet var følgende melding på twitter Oliver la ut som fikk spanjolene til å rase: «God, spansk mat blir ikke mye bedre enn en paella. Min versjon kombinerer kyllinglår og chorizo».

Paella er en spansk rett som tilberedes i en stor panne og inneholder blant annet ris, safran og kjøtt eller sjømat. Men det er visse ting man ikke skal ha i en Palla og Chorizo er en ingrediens som får de fleste spanjoler til å se rødt.

Det har kommet en storm av svar til Olivers Tweet, alt fra «Den er ikke gul, det er ikke Paella«, til sinte tweets som «Takk for at du har ødelagt vår mest berømte rett. Vær vennlig å styr unna ordet paella for å beskrive ris med noen tilfeldige ingredienser» eller «Jeg driter på dine forfedre»En annen bruker skriver: «Takket være Brexit kan vi snart lage Paella på vår egen måte: Helt uten peiling og elendig».

paella-jamie-oliver

Denne brukeren harselerer med Olivers mangel på kunskap om Paella.

Paella finnes i litt forskjellige varianter i Spania. Den kan lages enten med sjømat, med kjøtt eller med en kombinasjon av kjøtt og sjømat og kalles da for Paella Mixta. 

Paella med skalldyr. Foto: RecoveryMinded, Wikimedia Commons.

Paella med skalldyr. Foto: RecoveryMinded, Wikimedia Commons.

 

Facebook Comments