Megafon Instagram

Ja vi elsker

Mens nordmenn marsjerer langs strandpromenaden og roper hurra ut sin glede over feiringen, står både nordmenn og spanjoler og beundrer dette vårfenomenet. Vi har spurt to nordmenn hva de synes om 17. mai feiringen på Costa del Sol. Klikk for større bilder.

Karoline KnutsenCaroline Knutsen
Student ved Atlantis Medisinske Høgskole

Jeg liker at det er færre mennesker og ikke er så mye kø som i Norge og selvfølgelig det fine været. Vi har fått frokost på skolen, så vi kom i riktig 17. mai stemning før toget.

Caroline ville gjerne låne redaksjonens samiske flagg og forklarer hvorfor: Jeg er av samisk ættt og har spilt for samelandslaget. Her i Fuengirola spiller jeg for et lokalt fotballag som heter Fuengirola Juventud.

Sissel NielsenSissel Nielsen
Selvstendig næringsdrivende

Det var min søster Kari Skaarud som for 38 år siden fant på at vi skulle ha eget 17.mai arrangement her på Costa del Sol. Jeg har selv bodd her i 38 år, så den eneste gangen jeg har feiret i Norge i løpet av disse årene var i fjor. Men jeg synes det er koseligere her. Jeg tror at når man er i utlandet så blir man enda mer patriotisk i forhold til feiringen enn man er i Norge.

Jeg har tidligere gjort oversettinger for Fuengirola TV i forbindelse med 17.mai og spanjolene synes dette er veldig spennende.

17. mai i Fuengirola

Når 17.mai  toget går langs strandpromenaden blir mange spanjoler stående og beundre det hele. Og mange finner frem telefonen sin for å ta bilde av toget.