Megafon Instagram

Investeringer i resirkulert vann

De fire største renseanleggene på Costa del Sol vil motta investeringer på 1,7 millioner Euro for å bedre evnen til å resirkulere avløpsvann.

Renseanlegget i Arroyo de la Miel

Renseanlegget i Arroyo de la Miel

Det handler om å forbedre evnen til å vanne golfbaner med gjenvunnet avløpsvann og dermed sikre leveranser til boliger. Dette reduserer også avhengigheten av reservoaret av La Concepcion og bruken av verdifullt grunnvann. Prosjektet involverer renseanlegget Guadalmansa (Estepona), La Cala de Mijas, Cerro del Águila (Mijas) og Arroyo de la Miel (Benalmádena).

De aktuelle tiltakene er hovedsakelig forbedringer i distribusjonskapasitet for vann. Per dags dato er det mangel på pumpekapasitet og i mange tilfeller er rørledningene for svak. Men også noe datautstyr for å kontrollere distribusjonen må erstattes og kommunikasjon med golfbaner forbedres. Det skal også installeres automatisk analysatorer av mengden av klor mm. slik at kvaliteten bedre kan kontrolleres.

Renseanlegget i Cerro del Aguila (Mijas Costa), like utenfor Fuengirola.

Renseanlegget i Cerro del Aguila (Mijas Costa), like utenfor Fuengirola.

Tidsplanen for prosjektet er 7 måneder, hvorav fire og en halv måned brukt på oppussing og to og en halv måned for kontroller og finjusteringer.