Megafon Instagram

Innvielse av skandinavisk rideskole i Mijas

rideskole mijasI La Retama, Marbella, noen få minutters kjøring fra Fuengirola, finner vi Sunny Stables, en skandinavisk rideskole midt i hjertet av Costa del Sol. I morgen lørdag slår de opp dørene med en åpningsseremoni i svensk-spansk stil. Besøkende bys på en hel dag med aktiviteter som quiz, spill, drinker og paella!

Eva Edler, med datteren Liv, og hennes kollega Ida Wallin, som tidligere drev den populære Art Cafe i Fuengirola, har nå salet om, i ordets rette forstand! Etter at de solgte kafeen for bare to uker siden, har de jobbet med utarbeidelse av stallen og gården som de leier fra en god venn. De har hatt mye å gjøre og familie og venner har bidratt med blant annet utvidelser av to nye båser for å huse flere hester.

Gården er på ca 7000 kvadratmeter i kupert terreng. Den har en pub og restaurant med terrasse, en ridebane, paddocks og en stall som i dag huser fem hester; Moreno, Medianoche, Petra, Vainilla og Gaia, og en herlig hundeflokk bestående av 6 individer av ulike raser. Bare en uke etter innvielsen økes dessuten flokken med en annen hest. «Vi skulle kunne ta Lola hit allerede nå, men vil vente med å ikke jag henne,» sier Ida, og sier at alle dyrene på gården er trygge og rolige og går fint sammen med hverandre og med mennesker, store og små.

sunny-stablesDrømmen om å starte en rideskole har eksistert i lang tid og vei hit har ikke alltid vært enkel, men nå er drømmen i ferd med å bli virkelighet! Planleggingen begynte faktisk over to år siden, men det er først nå at alle brikkene har falt på plass. «Vi hadde et annet sted på en gang før, men det brant ned,» sier Ida, og fortsetter, «alt skjer for en hensikt, det er her vi vil være, dette stedet er perfekt.»

Vi kan ikke være mer enig.  Det er en veritabel idyll som hilser den besøkende. The Sunny Stables tilbyr en kjent og vennlig atmosfære, autentisk og rustikk spansk stemning, vakre omgivelser og landlig ro. Og selvsagt rideleksjoner på svensk for alle nivåer fra nybegynner til avansert hopping eller dressur. De organiserer også rideturer i terrenget.

Hestecampen er virkelig noe å misunne, i tillegg til de naturlige beitemarkene hvor de kan gå fritt er hestenes båser store og komfortable. I tillegg vender de ut mot åsene rundt, så når hestene hentes inn for natten, har de en utsikt som er forbeholdt de få!

Lørdagens åpningsseremoni starter kl 14, og har noe for enhver. En oppgavejakt for alle aldre der førstepremien er en rideleksjon, spill og utfordringer for barn, paella for alle og øl for de voksne. Du trenger ikke å kunne, eller ønsker å ri eller for den saks skyld å hilse på hestene for å nyte en dag på Sunny Stables! På Antonio i den koselige restauranten kan du ta en drink og en prat, eller bestille noe grillet å nyte på terrassen med uvurderlig utsikt over Fuengirola og havet.

«Åpningsseremonien er egentlig bare begynnelsen, vi har mange planer for fremtiden og mange prosjekter for å fullføre, blant annet vil vi ordne belysning og benker inne på arenaen,» sier Ida mens hun gir hestene nytt høy. «På en gård er det alltid ting å gjøre, og vi har massevis av ideer. I januar starter vi for eksempel med stallrekreasjons og under påskeferien vil det være rideleir, «avslutter hun.

Det er ikke vanskelig å finne opp til Sunny Stables. Følg skiltene til Mijas, ta til høyre inn Vista Verde og følg skiltingen som Sunny Stables har satt opp. På huset står det tidligere navnet: Peña Caballista, La Retama De Mijas, malt rundt en silhuett av en hest.

Ida, Eva og Liv hilser alle hjertelig invitert til å bli kjent med dem og dyrene og nyte en fin dag på landet!

Restauranteier Antonio ønsker deg også velkommen til karaoke på søndag ettermiddag!

Hvis du trenger hjelp til å finne vein, eller har andre spørsmål, kan du ringe Ida på 602 425 106 eller Eva på 672 954 737. Det er også mer informasjon, bilder og kjørebeskrivelse på Facebook: Sunny Scandinavian Stables Riding Centre. Den offisielle adresse er Diseminado den Retama 29, 29650, Mijas.

Facebook Comments