Megafon Instagram

Innhøstingen av appelsiner er i gang

Innhøstingen av sitrusfrukter har allerede vært i full sving i flere uker i mange deler av Spania. 60% av avlingen blir til juice.

Dette er en tidlig variasjon som gir gode spiseappelsiner, Nyhetsredaksjonen har høstet fra disse trærne i over en uke nå. Bildet er fra 1/12-2015.

Dette er en tidlig sort som gir gode spiseappelsiner. Nyhetsredaksjonen har høstet fra disse trærne i over en uke nå. Bildet er fra 1/12-2015.

Hovedinnhøstingen av sitrusfrukter skjer mellom oktober og mai, avhengig av region, værforhold og fruktsort. Denne sesongen er det anslått å være rundt 22% nedgang i produksjonen sammenlignet med fjoråret. Nedgangen er et direkte resultat av tørke og høye sommertemperaturer, men produksjonen vil likevel utgjøre ca 6 millioner tonn. Det er fremfor alt Spanias tørre sørøstlige hjørnet som har blitt rammet av tørke. Imidlertid har ikke Valle del Guadalhorce i Andalusia blitt signifikant påvirket fordi de har rikelig med tilgang til vann. Kunstig vanning betyr også at det er mulig å få to gode avlinger i året.

Valencia-regionen er den ledende produsenten av sitrusfrukter som appelsiner, mandariner, grapefrukt eller sitron, og utgjør 65% av totalvolumet, etterfulgt av regionen Murcia med 21,8% og Andalusia med 7,2%. Asozumos (*) rapporterer at omtrent 30% av produksjonen er beregnet for ferskt forbruk og 60% går til juice.

En senere sort som gir gode juiceappelsiner. Disse høstes om våren. Bildet er fra 1 / 12-2015.

En senere sort som gir gode juiceappelsiner. Disse høstes om våren. Bildet er fra 1 / 12-2015.

Spania er Europas ledende produsent av fersk appelsinjuice

Spania er den største produsenten av appelsinjuice i EU. Spanias appelsinjuiceeksport var verdt om lag 260 millioner euro i 2014.

EU står for nesten 80% av den spanske fruktjuiceeksporten. Mer spesifikt, er Frankrike det viktigste målet for den spanske juicen og kjøper en tredjedel av de spanske eksporten av fruktjuice.

På andreplass er Storbritannia, som kjøper nesten 15% av spanske fruktjuicer.

(*) Kilde: Den spanske foreningen for juiceprodusenter «Asosumos».

Fakta om Appelsiner

Næringsinnhold per 100 g frisk frukt:
• Fiber 1,9 g
• Energi 216 kJ / 52 KCl
• Karbohydrater 10,8 g
• Fett 0,1 g
• Vitamin C 53 mg
• Jern 0,2 mg
• Vann 86 g

Holdbarhet og oppbevaring:
Holdbarhet og ideelle lagringstemperatur varierer mellom ulike varianter av appelsiner.
I detaljhandel er lagringstiden omtrent slik:
2-3 uker ved 2-5 ° C
1-2 uker ved 20 ° C

Dette er mandariner som kommer fra samme frukthage som appelsintrærne i bildene. Hagen ligger i Valle del Guadalhorce, 3 km fra Coín. Fatet kommer fra Småland det nå nedlagte Boda Glassverk. Alle bilder er klikkbare.

Dette er mandariner som kommer fra samme frukthage som appelsintrærne i bildene. Hagen ligger i Valle del Guadalhorce, 3 km fra Coín. Fatet kommer fra Småland fra det nå nedlagte Boda Glassverk. Alle bilder er klikkbare.

Alle Bilder: Erixon Consulting, Coín (Málaga).

Facebook Comments