Megafon Instagram

Immigranter i Melilla stoppet

Ett hundre migranter prøvde denne helgen å klatre over grensegjerdet i Melilla. To lyktes og fire ble innlagt på et sykehus i Marokko.

Migranter på gjerdet i Melilla.

Migranter på gjerdet i Melilla.

Marokkanske sikkerhetsstyrker klarte å pågripe noen av immigrantene allerede før de kom seg opp til gjerdet, men ca tretti stykker ble sittende oppe på gjerdet. Brannvesenet la ut madrasser under gjerdet for å lokke dem ned.

Melilla og Ceuta er de to spanske enklavene i Nord-Afrika, der afrikanske migranter prøver å ta seg inn i Spania. De spanske myndighetene har stadig forsterket grensen ved å bygge stadig mer sofistikerte gjerder. Dette har vært vellykket. Ifølge myndighetene i Melilla har rundt hundre immigranter klart å ta seg inn i Melilla så langt i år. Dette sammenlignet med i fjor, da det var nesten 2000 som kom seg inn denne veien.

Gjerdet består av to 6 meter høye parallelle gjerder med piggtråd. I tillegg er det belysning, videokameraer, vakttårn og bevegelsesdetektorer. Når det gjelder Ceuta så er det også et tredje to meter høyt gjerde på den marokkanske siden. Marokkansk politi og spansk politi samarbeider nå for å bevokte grensegjerdene.

Grensen i Melilla. Foto: Wikimedia Commons.

Grensen i Melilla. Foto: Wikimedia Commons.