Megafon Instagram

Immigranter arrestert

To immigranter fra Kamerun har blitt arrestert for drapet på opptil 10 nigerianere under deres ferd til Spania.

immigranter-spaniaImmigrantene var på vei fra Nador i det nordlige Marokko den 3. desember i fjor i en oppblåsbar båt uten motor. De kom ut for dårlig vær, og det oppstod uro i båten som utartet seg til slagsmål når en nigeriansk prest begynte å be av frykt for at de ville synke.

De arresterte kamerunerne la skylden for det dårlige været på nigerianerne og kastet presten og en rekke andre nigerianere over bord. Spansk kystvakt fant båten drivende utenfor Almeria den 5. desember med 29 personer om bord, inkludert en treåring.

Politiet mener at mellom 7 og 10 passasjerer har blitt kastet overbord av de arresterte kamerunerne. I tillegg har et ukjent antall passasjerer falt over bord på grunn av det dårlige været. Politiet ble mistenksomme til kamerunerne etter at de hadde kommet i land fordi de andre immigrantene virket redde for dem. De andre passasjerene fortalte i intervjuer med politiet hva som hadde skjedd. Politiet fant i tillegg 1.500 euro hos de to mennene, penger som de hadde stjålet fra ofrene.

Til tross for farene, forsøker mange innvandrere å ta seg over til Spania i alle slags farkoster. Spansk sjøredning reddet i fjor, 3.500 migranter, som er en økning på 55% sammenlignet med året før. Ifølge FNs høykommissær for flyktninger har minst 3.419 innvandrere druknet mens de prøvde å krysse Middelhavet mellom 1. januar og 10. desember 2014.

Facebook Comments