Megafon Instagram

IKEA ekspanderer i Spania

Den svenske møbelgiganten ønsker nå å legge forenkle innkjøp for spanske forbrukere og åpner opp en rekke distribusjonspunkter som et supplement til sine butikker.

ikeaDet handler om mindre «pick-up» butikker som bare er på 3000 kvadratmeter, hvorav 862 kvadratmeter utstilling og resten er et utleveringslager. Som en sammenligning, er et typisk IKEA-varehus på ca 30.000 kvadratmeter. Formålet med disse butikkene er at du må bestille og betale via Internett og deretter samle varene i de nye utleveringsbutikkene. Men du vil også kunne kjøpe noen utvalgte tilbehørsprodukter i de nye butikker og også betale på stedet.

Det er ikke tenkt at IKEA skal legge ned sine store varehus, men disse nye distribusjonspunktene blir sett på som komplementære og gir en mulighet til innen relativt kort tid å dekke hele Spania. Innen to år forventer IKEA at de vil være i stand til å tilby et landsdekkende elektronisk handel inkludert online betaling med mulighet til å hente varene på utleveringstedene.

Det første av disse uttleveringstedene ble innviet mandag i Cendea den Galar i Navarre, tre kilometer fra Pamplona. Investeringen i den nye butikken vil stoppe på beskjedne 500.000 euro, og de har ansatt 25 personer.

Etter at en bestilling er gjort, skal varene være til stede på utleveringsstedet innen 78 timer. Kostnaden for å få varene levert er 9 Euro opp til 30 kg og 19 euro hvis det er tyngre leveranser.

IKEA har i dag 16 butikker i Spania: Alcorcón, San Sebastián de los Reyes, Ensanche de Vallecas (Madrid), Badalona, L’Hospitalet de Llobregat og Sabadell (Barcelona), Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Malaga, Jerez (Cadiz), Barakaldo (Vizcaya), Pola de Siero (Asturias), Murcia, Zaragoza, A Coruña og Arroyo de la Encomienda (Valladolid) og Alfafar (Valencia).

I tillegg til varehusene, har de to distribusjonssentre og nå den første av en rekke nye leveringspunkter.