Megafon Instagram

Hurtigtoget tar markedsandeler

Spanias AVE høyhastighetstog fortsetter å ta markedsandeler fra flyselskapene. Toglinjen mellom Madrid og Málaga hadde mer enn 2,2 millioner passasjerer i fjor.

renfe-malagaMalaga – Madrid

Linjen mellom Málaga og Madrid hadde 2,26 millioner passasjerer i 2015 som er en økning på 4,5% sammenlignet med året før. Av disse reisende så fullførte 74% hele strekningen mellom de to metropolene, dvs at det var 1,67 millioner reisende mellom Madrid og Costa del Sols hovedstad. Flest reiser var det i løpet av sommermånedene, mai, juni, juli og august med over 200.000 passasjerer.

Hvis du sammenligner med fly på samme strekning så har toget en markedsandel på 84,1%, mens flyene bare har 15,9%. Renfe har 24 daglige tog på strekningen, 12 i hver retning og punktligheten er, etter norske standarder, utrolig høye 97,2%.

Malaga – Barcelona

Strekningen mellom Malaga og Barcelona hadde 607.000 reisende i fjor og det er en økning på 11,4%. Dvs. at det i 2015 var 62.000 nye reisende på denne linjen. Også her var det sommeren var den travleste perioden med en topp i august på 69.000 reisende. Det er 4 AVE tog på strekningen, to i hver retning.

Malaga – Valencia

Denne linjen betjentes ikke alle dager i uken med høyhastighetstog, men det er to avganger på fredager (en i hver retning), en på lørdag (retning fra Malaga til Valencia), to på søndager (ett i hver retning), og ett på mandager (retning Valencia – Málaga). Totalt 114.000 passasjerer benyttet denne linjen, noe som er en økning på 10%. Her er togets markedsandel på 57,9%, mens flyselskapene har 42,1%.

renfe-picassoMalaga – Bilbao

I tillegg har Malaga direkte forbindelse med Bilbao i Baskerland om sommeren med det såkalte Picasssotoget. Her går det et Alviatog fire dager i uken (tirsdager og søndager fra Málaga og mandager og fredager fra Bilbao). Picassotoget ble brukt i 2015 av 4.600 passasjerer. Reisetiden for hele ruten Malaga – Bilbao er 9 timer med stopp i Miranda de Ebro, Logroño, Calahorra, Tudela de Navarra, Zaragoza, Cordoba, Puente Genil-Herrera og Antequera-Santa Ana, blant andre.

renfe-ave

Mer informasjon om de ulike togene her: renfe.com

Facebook Comments