Megafon Instagram

Hotellprisene har økt

Gjennomsnittlige priser på hotellrom har økt med 5% i Spania

Hotell i Spania

Hotell i Spania
Foto: Erixon Consulting

Den gjennomsnittlige prisen på et hotellrom var € 107 i løpet av første halvdel av 2014 i henhold til «The Hotel Price Index – Hoteles.com». Dette er en økning på 5%, men økningen varierer betydelig i ulike deler av landet og det er også byer hvor det har vært en nedgang i prisene.

Balearene
Balearene har hatt en kraftig økning i prisene i løpet av de første 6 månedene. Største har økningen vært på Ibiza hvor prisene har økt med 22% til en gjennomsnittspris på € 163. Etterfulgt av Mallorca med et gjennomsnitt på € 134 som er en økning på 15%.

Kanariøyene
Her er prisene generelt mye lavere, men nesten alle øyene har hevet sine priser. Det er bare Gran Canaria som har lidd et fall på 4% og lander på landsgjennomsnittet € 107. I Fuerteventura, har prisene steget med 18% til € 104, Tenerife med 10% til 108 €, Lanzarote og La Palma økte med 15% til 95 og 65 euro.

Costa del Sol
I Estepona økte gjennomsnittsprisene med 15% til 149 €. Marbella hadde en økning på 10% som resulterte i en gjennomsnittspris på € 148. I Malaga slapp man mye billigere unne der prisene gikk opp 6% til en gjennomsnittspris på € 86.

Storbyene
Barcelona har alltid vært en av de dyrere byene, hvor er den gjennomsnittlige prisen på € 127 per natt per rom. Madrid registrerer en svak økning på 2% til i sammenhengen beskjedne € 91.

Resten av Spania
En god påske og et aktivt uteliv har bidratt til prisøkninger i Benidorm hvor prisene gikk opp med 11% til en gjennomsnittspris på € 98. I Alicante, steg prisene med 9% til € 89. Sevilla var en av de byene der det var billigere å overnatte, hvor prisene falt med 1% til € 89. Vesentlig billigere å overnatte er i Almeria, der prisene steg riktignok var 7%, mens gjennomsnittsprisen var fortsatt ikke mer enn 62 €.

Globale priser økte for femte året på rad
Hvis du ser på prisene globalt så økte hotellprisene med et gjennomsnitt på 4% i løpet av de første 6 månedene. Det anses at dette er hovedsakelig på grunn av den økonomiske oppturen i Europa hvor de gjennomsnittlige hotellprisene økte med 5%, den samme prisøkningen som på hotellene i Midt-Østen.