Megafon Instagram

Helseministeren bedt om å fratre

Sykehusarbeidere samlet seg utenfor Madrids sykehus for å protestere mot dårlige rutiner etter Ebola-fadese.

Helseminister Ana Mato

Helseminister Ana Mato ble bedt om å fratre stillingen.
Foto: Wikipedia

Helsearbeidere i Spania er i panikk over manglende opplæring og mangel på utstyr som er nødvendig for å håndtere den nye ebola trussel som plutselig har blitt en realitet i spanske sykehus. Helseminister Ana Mato har tidligere uttalt at Spania har gode helsearbeidere som er meget godt forberedt på å håndtere Ebola-pasienter, men på onsdag ble hun bedt om å fratre av de protesterende helsearbeiderne.

Julián Ordóñez fra fagforeningen UGT sier at mange helsearbeidere er i en tilstand av panikk. «De har vist profesjonalitet under sin yrkesutøvelse, men de har ikke opplæring eller tilstrekkelig kunnskap til å ta vare på denne typen smittsomme pasienter,» sa han.

I løpet av de siste dagene har flere sykepleiere unnlatt å kommet på jobb på Carlos III sykehuset der Teresa Romero Ramos nå blir behandlet for Ebola og der 14 andre pasienter ligger i isolat, noe som har ført til en akutt mangel på ansatte slik at sykehuset nå tilkaller alle vikarer. De ansatte bruker unnskyldninger for ikke å dukke opp på jobb og noen har sagt seg opp.

På fredag ​​avla statsminister Mariano Rajoy et overraskelsesbesøk til Carlos III sykehuset, hvor han fortalte at regjeringen arbeider med ekstra tiltak for å hindre sykdommen fra å spre seg. På slutten av besøket samlet helsearbeidere seg rundt hans konvoi der de buet og kastet operasjonshansker mot konvoien i protest mot regjeringens håndtering av Romerosaken.

Facebook Comments