Megafon Instagram

Halalhotell i Marbella

Marbella styrker grepet om den arabiske turisme gjennom å åpne Spanias første halal-sertifisert hotellet.

AlandalogoHalal er et begrep som er nevnt i Koranen, og det betyr «tillatt, sunt og fordelaktig», begrepet omfatter både mat og atferd. Når muslimske turister velger destinasjon, så velger de ofte steder hvor de kan ha tilgang til fasiliteter som yter tjenester som er i samsvar med islamsk lov. Den første internasjonale turistkongressen for for halalturisme har nettopp blitt holdt i Granada, der det har kommet fram at halalturisme er en hittil uutnyttet sektor for hotelleiere og restauratører både i Spania og i andre europeiske land.

Marbella er nå blitt pioner innen denne grenen av reiselivsnæringen med sitt firestjerners Alanda Hotel Marbella (tidligere NH Alanda) som første halal-sertifisert hotell i Spania. Hotellet ble kjøpt for ett år siden av Saudiarabiske selskapet Fawaz Al Hokair og det er strategisk plassert på «Golden Mile» bare 60 meter fra moskeen King Fahd (Mezquita del Rey Fahd).

Moskéen i Marbella

Moskéen i Marbella
Foto: Yotofuji Tanaki, Wikimedia

Halalinstituttet i Córdoba håndterer sertifiseringen, og det har blitt stilt veldig høye krav for hotellet for å bli sertifisert. Det har blitt bygget bønnerom orientert mot Mekka, egne seksjoner for menn og kvinner, når det kommer til badeområdet så var det umulig å løse det praktiske slik at det blir i stedet adskilte badetider for menn og kvinner. Alkohol og svinekjøtt er naturligvis fjernet og menyene er tilpasset det strenge muslimske kostholdet. Alle leverandører har måtte levere inn dokumentasjon for alle varene de leverer, TV-programmene er begrenset slik at de ikke inneholder voldelige filmer eller programmer med erotisk eller pornografisk innhold.

De muslimske gjestene får en pakke ved ankomst som inkluderer en bønnematte. Hotellsjef Fernando Portal hevder at disse endringene ikke har hatt noen negativ innvirkning på bestillinger fra andre gjester, hvor det er briter som dominerer. Halalistitutet beregner at den islamske turismen bare i Andalusia genererer mer enn 300 millioner Euro per år.

Facebook Comments