Megafon Instagram

Haien i Fuengirola identifisert

Sist helg var strendene i Fuengirola på Costa del Sol stengt i 5 timer etter at en hai hadde blitt sett nær stranden. Haien er nå identifisert.

hvalhaiDet var svømmere som hadde sett haifinnen og varslet badevaktene. Et intensivt søkearbeid ble igangsatt med deltakelse av Guardia Civil og andre. Søket var imidlertid mislykket og ingen hai ble funnet.

Men nå har haien blitt funnet av fiskere og den er også blitt fanget på video. Det dreier seg om en Hvalhai, en art som er helt ufarlig for mennesker. Faktum er at til tross for sin størrelse er den helt ufarlig. Hvalhaier kan noen ganger også invitere svømmere på en tur og yngre hvalhai pleier noen ganger å leke med dykkere.

hvalhai-2

Hvalhaien er populært blant dykkere, men det er en sårbar art og siden 2016 har den vært oppført som truet.

Fakta om Hvalhaier

Hvalhaien (Rhincodon typus) er verdens største hai og også den største levende fiskearten. Denne haien er en planktivor (spiser plankton). Hvalhaien filtrerer dyreplankton på overflaten, som for det meste består av hoppekreps og fiskeegg. Noen ganger tar den mindre eller større fisk også som makrell, sardiner, ansjos og små tunfisk. Hvalhai livnærer seg også på fiskeegg og eggene som slippes fra korallene under en korallblomstring. Det største observerte eksemplaret har blitt målt til 12,65 meter. Det er mange historier om hvalhaier på 18-20 meter, men så langt finnes det ingen bevis for dette.

Facebook Comments