Megafon Instagram

Guardia Civil på sjøen

Guardia Civil har nettopp gjennomført en stor kampanje for å kontrollere fritidsaktiviteter til sjøs

Guardia Civil servicio maritimo.

Guardia Civil servicio maritimo.
Foto: Wikimedia

Kampanjen
Kampanjen startet i juni og endte 15. september var det først og fremst fritidsbåter, vannscootere og andre fritidsaktiviteter på sjøen som ble sjekket. Men selv de selskapene som er engasjert i utdanning av båtfolk og andre vannaktiviteter har blitt kontrollert. Formålet med kampanjen var å øke sikkerheten for brukere av båter og annet flytende materiell og for badegjester og besøkende på den spanske kysten i løpet av sommeren.

Resultatet
4427 inspeksjoner har blitt foretatt bare i juli og august noe som resulterte i 1004 pålegg. Hva som spesielt ble anmerket var forsikringsbevis og sjødyktighet, samt fravær av en lisens. Men det har også blitt bemerket at båter og vannscootere har vært i områder hvor de ikke kan være.

Vannskuter

Vannskuter
Foto: Pixabay

Hvor og av hvem
Kontrollene ble utført av «Servicios og Maritime Provinciales», «patrullas de Fiscal» og «Fronteras de la Guardia Civil» i 29 kystprovinser. I provinsene Alicante, Vigo og Cadiz har vært den mest sports og fritidsbåter som har blitt kontrollert. Når det kommer til vannskutere så har de fleste kontrollene blitt utført i Las Palmas de Gran Canaria, Cadiz og Malaga.