Megafon Instagram

Gratis WiFi bygges ut

Det skal bli lettere å surfe gratis på spanske flyplasser, samt på alle spanske tog og jernbanestasjoner.

flyplass-terminal-4-madrid-barajas

Madrid-Barajas T-4. Foto: Diego Delso (Wikipedia).

Spanske flyplasser

Alle de 46 flyplassene og 2 Helikopterstasjonene som tilhører den spanske flyplassoperatøren AENA vil få gratis wifi uten tidsbegrensning. Hastigheten skal være bedre enn tidligere, men det vil være begrenset til 1 Mb/s. Vil du ha høyere fart og flere tjenester kan man betale for en premiumservice, der kostnaden for tjenesten blir € 1,50 per halvtime.

Arbeidet med å installere WiFi på flyplassene er allerede i gang og forventes å bli helt ferdig en gang i desember. Det bør bemerkes at det er noen få flyplasser i Spania som ikke tilhører AENA, for eksempel den nyåpnede flyplassen i Castellón.

ave-sevilla

Ave-tog i Sevilla. Foto: Iantomferry (Wikipedia).

Spanske tog

Alle passasjertog tilhørende RENFE og alle stasjoner vil bli utstyrt med gratis wifi. Det er en oppgave som vil ta flere måneder før den er ferdig, men alle AVE høyhastighetstog skal være utstyrt med gratis wifi før årsskiftet. Det er anslått at flertallet av lokaltogene «Cercanías» også vil få tilgang til gratis wifi i samme periode. For de øvrige 1.200 tog og alle de mindre togstasjonene beregnes utbyggingen å ta cirka to år.

Kilder: Utviklingsminister Ana Pastor, AENA og RENFE.

Facebook Comments