Megafon Instagram

Gran Canaria – festivalnyheter

Den store pilegrimsfestivalen Romería del Pino Teror på Gran Canaria står snart for døren. I år ventes det at over 300.000 besøkende strømmer til fra alle øyene.

pino-fiesta-1Start om en uke

Den årlige pilegrimsvandringen / festivalen starter mandag 7. september, og hele arrangementet varer en uke. Mange av pilegrimene fraktes dit med buss og det lokale busselskapet Global forventer rundt 67.000 passasjerer i løpet av festivaluken. Men mange pilegrimer velger faktisk å gå en av pilegrimsveiene til Teror som ligger i hjertet av det nordlige Gran Canaria, ca 20 km fra Las Palmas.

Dette er en av de mest populære festivalene på Kanariøyene og holdes til ære for skytshelgen «Nuestra Señora del Pino». Her blir de kanariske politikerne som betyr noe sett her sammen med Kanariske biskoper. Men dette er ikke bare en religiøs festival, på kveldene er det musikk, dans og folklore på det sentrale torget.

Om Teror

Teror er en sjarmerende liten by med noen fine eksempler på arkitektur i kolonistil, der det urbane livet leves i skyggen av Basilica de Nuestra Señora del Pino fra 1700-tallet, som er innviet til Gran Canarias skytshelgen. Legenden forteller at Madonna viste seg for noen gjetere i 1481 i toppen av en furu, og siden da spiller Nuestra Señora del Pino (furuens Madonna) en sentral rolle i befolkningens dagligliv og historie på Gran Canaria. Når pave Pius XII utnevnte henne til øyas skytshelgen i 1914, ble den lille byen Teror, med sin helligdom, øyas kirkelige hovedstad.

I Teror er det fortsatt rom for de tradisjonelle matrettene. På restaurantenes menyer tilbys Kanariøyenes populære retter: Ropa Vieja (kikertgryte) og Carne en Adobo (marinert kjøtt) er noen av spesialitetene. Men Terors ekte spesialitet er pølser og blodpølser, som ikke bare spises i Teror, men over hele øya. Det er pølser med en paté-aktig struktur med krydrede ingredienser som passer de fleste ganer.

pino-fiesta-2

Det er flere veier som fører til Teror, men man kan også ta buss nr 216 fra Las Palmas de Gran Canaria. Busstrafikken er tett, i utgangspunktet går det en buss hver halvtime.