Megafon Instagram

Garnbutikken i Fuengirola

Lanas de Noruega er den norske garnbutikken i Fuengirola som har vært å finne i Las Rampas siden november 2014.

IMG_1301Den alltid blide Hanne Farrell tar i mot oss i butikken. Langs den ene veggen er det et enormt utvalg av garn i alle farger og varianter. Både stamkunder og nye kunder kommer innom butikken mens redaksjonen er på besøk. «Dette er den 2. vinteren vår her og det er veldig hyggelig å se at kundene våre er fornøyde og kommer tilbake til oss.»

Hanne sitter selv og strikker mens hun forteller om hvordan ideen ble født. «Jeg har tidligere drevet en garnbutikk i Oslo og har alltid drømt om å drive en garnbutikk i Spania. Til slutt hoppet jeg bare i det og har ikke angret en dag siden.»

Utvalget er det ingenting å si på

Utvalget er det ingenting å si på

Hvorfor valgte du å åpne i nettopp Fuengirola? «Jeg har vært på ferie i Fuengirola til og fra i 20 år og jeg liker meg her. Selv om Fuengirola er en turistby, så er dette ikke som en typisk turistby. Når man kommer litt opp fra Stranden så ser man at Fuengirola også er en vanlig spansk by med et vanlig spansk hverdagsliv. Jeg kunne aldri tenke meg å bo i en turistmaskin og det er ikke bare ferierende folk her i Fuengirola.»

«Vår sterke side er at vi har et stort utvalg av ordentlig ullgarn fra Norge. Vi har antakelig det største utvalget av ullgarn på Costa del Sol og det er nok derfor vi har både norske, svenske, danske, finske, engelske, russiske og spanske kunder.

Spesielt de spanske kundene er begeistret for det store utvalget av farger og de er ikke vant til å strikke på samme måte som nordmenn, så de ønsker ofte å lære mer om dette.»

IMG_1295

Britta Ankarudd i full gang med å forklare hvordan rundpinner brukes

En av butikkens stamkunder, Britta Ankarudd, er innom butikken og slår av en prat med både Hanne og med andre kunder. Dette er som en karamellbutikk for meg siden jeg elsker å strikke, forteller hun. Hun har vært 3 vintre i Fuengirola og er veldig fornøyd med livet som vinterturist. «Her i Fuengirola er det nesten alltid fint vær og med en så bra garnbutikk i byen, så behøver jeg ikke noe mer. Det er veldig bra kvalitet på garnet her hos Lanas de Noruega og det er veldig inspirerende å ha denne butikken i byen.»

Britta kan forøvrig bekrefte dette med at mange spanjoler gjerne vil lære mer om norske strikketeknikker. «Spanjoler er for eksempel ikke vant til å bruke rundpinner, så når de kommer på strikkekafe, så vil de gjerne ha litt hjelp.» Men Britta kan også fortelle at mange svensker er litt misunnelig på norsk strikketeknikk og er uvant til å bruke rundpinner. Og akkurat i det hun er ferdig å forklare om det så kommer det en svensk kunde inn for å få hjelp av Britta til å bli satt inn i rundpinnens mysterier. Og Britta forklarer og hjelper villig.

Tovede sokker er godt å ha på kalde spanske steingulv

Tovede sokker er godt å ha på kalde spanske steingulv

I tillegg til garn og pinner så kan man også få kjøpt tovede sokker og nydelig håndlagde knapper og man kan få montert strikketøy med symaskinen som står tilgjengelig i butikken. Entan kan man montere selv eller så kan Hanne ta seg av det.

Ikke glem å få med at vi har startet strikkekafé, skyter Hanne inn mellom to kunder. Hver torsdag kl 18 kan man ta med seg strikketøy og godt humør. Strikkekaféen har blitt en stor suksess og da kommer det alltid masse mennesker for å strikke, prate og bare være sosial.

Facebook Comments