Megafon Instagram

Ganens gleder i Málaga

Tyrefektningsarenaen i Málaga bygges nå om og blir til gastronomisk og kulturelt senter med program hele året.

Malagueta Malaga

Malagueta med tyrefektingsrarenaen. Foto: Wikipedia

Den store tyrefekterarenaen la Plaza de Toros planlegges og renoveres for en ny gourmetrestaurant og et kulturelt program gjennom hele året, noe som vil innebære utstillinger, konferanser, konserter og flamenco – og hesteshow, blant annet. Prosjektet har tre mål: Å gi La Malagueta stabilitet hele året, ikke bare under tyrefektingsesongen; Å friske opp i nabolaget og i tillegg; Gi arenaen en verdi som en av de mest symbolske historiske bygninger i Andalusia.

Restauranten har allerede fått sitt navn, La Plaza Gastronomía, og vil fokusere sin meny på råvarer og spesialiteter fra Malaga. Mat – og vinprøvinger vil også bli avholdt, som passer godt sammen med varemerket Sabor en Malaga (Taste of Málaga), opprettet på initiativ fra Diputación de Malaga, og samler lokale produsenter under ett navn.

«Dette er et fantastisk prosjekt som kombinerer gastronomi med kultur og vil revitalisere ikke bare la plaza de toros, men hele området i La Malagueta» sier Elías Bendodo. Gourmetkroen åpner i andre halvdel av desember, så snart arbeidene er ferdigstilt.

Siden våren 2014 har det pågått en omfattende renovering av den tidligere rettsbygningen i samme nabolag, et par gater unna tyrefekterarenaen, som vil gjennomgå en forvandling fra innsiden og blir til et fem-stjerners hotell. Bygningen er utrolig vakker og plasseringen, med utsikt over stranden, er uovertruffen. Innvielse er anslått til 2017, så potensielle besøkende må vente en stund til. Hvorfor ikke benytte anledningen til å la smaksløkene danse under et besøk til La Plaza Gastronomía?