Megafon Instagram

Fuengirola introduserer redningsdrone

Fuengirola har tatt i bruk en redningsdrone som er i stand til å lokalisere en person i nød ved hjelp av et kamera og slippe ned en livbøye som blåser seg opp automatisk.

Foto: Youtube/Aeromedia

Borgmesteren Ana Mula, ledsaget av ansvarlig for Fuengirolas strender, José Sánchez, presenterte det nye utstyret, som har vært i bruk siden 1. juli og vil bli være i bruk frem til 31. august. I de fleste tilfeller er dronen i stand til å nå frem til personen som behøver assistanse mye raskere enn en livvakt og kan utgjøre en viktig forskjell i situasjoner der hvert sekund teller.

Dronen styres av en «pilot» og kan finne frem til den personen som befinner seg i vannet gjennom et innebygd høykvalitetskamera. Når den badende er blitt lokalisert, slippes det ned en livbøye som automatisk blåser seg opp på to sekunder. Dronen bærer også med seg en ekstra livbøye i tilfelle det er nødvendig å bruke den.

For øyeblikket er dronen installert i koordinasjonsmodulen på stranden i Los Boliches, men den kan flyttes til et annet sted om nødvendig.

I går skrev vi om en hendelse i Torremolinos der slike droner kunne ha utgjort en viktig forskjell for de involverte: Tre personer reddet av badevakt

Her er en video som viser dronen i en redningssituasjon:

Facebook Comments