Megafon Instagram

Forvirrede briter

Benidorm maler nå engelsk tekst på fotgjengerovergangene, for å prøve å få britene til å se i riktig retning når de skal gå over gatene.

benidorm-look-leftDe lokale myndighetene i Benidorm har begynt å male teksten «Look Left» på fotgjengerfeltene for å hjelpe forvirrede britiske turister. Hensikten er å redusere antall ulykker, særlig om natten når turister som har fått i seg for mange drinker ser i feil retning når de skal gå over gatene.

I perioden 2007-2013 ble 17 fotgjengere påkjørt, de fleste av dem briter da de skulle krysse gaten. Det samme gjelder for 102 ulykker med skade på biler.

Jose Ramon Gonzalez de Zarate fra Benidorms kommunestyre sier at «Det største problemet er på veier der trafikken går i begge retninger hvor bilene i vårt land fra en fotgjengers perspektiv kommer fra venstre. Jeg er sikker på at med dette i stor grad kan redusere antall ulykker med briter som er involvert.»

De første fotgjengerfeltene som males med ordene «Look Left» i store bokstaver er krysset Calle Mallorca og Calle Gerona. Kampanjen vil i hovedsak fokusere på den delen av Benidorm der de fleste restaurantene og barene ligger, kjent som «Little England». Neste sommer vil det også være britiske politimenn som patruljerer gatene i Benidorm som en del av en innovativ utveksling.

benidorm-playa-de-levante

Playa de Levante i Benidorm .
Foto; Diego Delso, Wikimedia Commons

I denne sammenheng kan det også nevnes at britiske turister er i klart flertall i byen. De representerer over 50% av alle turistene i Benidorm – spanjoler inkludert.

Facebook Comments