Megafon Instagram

Fortsatt jakt i naturreservat

I senatet sørget Partido Popular (PP) sine stemmer for at den omstridte jaktloven som tillater jakt i naturreservater ikke skal endres. Dermed kan spanske grunneiere fortsette å jakte i vernede områder.

Hjort i nasjonalpark i Spania

Hjort i Spania
Foto: Wikipedia

Denne jakten strider mot landets lov om nasjonalparker og naturvernorganisasjoner har bedt om at jakten stopper i nasjonalparker og naturvernområder siden den truer dyrelivet i de vernede områdene.

El País melder at alle opposisjonspartiene i nasjonalforamlingen stemte i mot avgjørelsen, men ved hjelp av PP’s stemmer vil jakten fortsatt være tillatt dersom den stemmes igjennom av kongressen.

I følge natruvernorganisasjoner tilgodeser denne loven en lite gruppe av landeiere med jaktrettigheter på bekostning av den truede faunaen i naturvernområdene.

Det som er spesielt betent med denne saken er de nære forbindelsene mellom enkelte av representantene for PP og de som sitter på jaktrettighetene.

I følge El País har forretningsfolk i nasjonalparken Parque Nacional de Cabañeros blant annet invitert den nåværende sjefen for forvaltning av nasjonalparkene (Organismo Autónomo Parques Nacionales) i Spania, Basilio Rada, til å jakte i parken.

Facebook Comments